Είστε εδώ

Αγώνες

Volkswagen ID.R: Οι δοκιμές ξεκίνησαν (video)

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο της VW Motorsport, το ID.R έχοντας νωπές τις δάφνες από το ρεκόρ στην ανάβαση του Κολοράντο Pikes Peak για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ετοιμάζεται για ένα ακόμα ρεκόρ.

Ο στόχος είναι να καταρρίψει το ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, μήκους 20 χλμ. που ο τρείς φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Τζάκι Στιούαρτ την έχει ονομάσει «πράσινη κόλαση»  καθώς οι οδηγοί τρέχουν δίπλα στα πανύψηλα πράσινα δένδρα.

Η ομάδα με οδηγό τον Ρομέν Ντιμά, ξεκίνησε τις δοκιμές στην πίστα της Ισπανίας, στην Ανδαλουσία, δοκιμάζοντας μάλιστα για πρώτη φορά ελαστικά της Bridgestone, αντι της Michelin, που χρησιμοποιούσε η ομάδα μέχρι τώρα.

Τέσσερις μέρες ήταν ο κύκλος δοκιμών στην πίστα της Ανδαλουσίας όπου οι δοκιμές έφεραν νέα δεδομένα στο πλαίσιο της εξέλιξης, όπως στην ανάπτυξη του νέου λογισμικού, το πιο δυνατό φρενάρισμα που έχει να κάνει και με την ανάκτηση ενέργειας.

Η διαδικασία για την κατάρριψη του ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι προγραμματισμένη από την VW Motorsport για την φετινή περίοδο της καλοκαιρινής ραστώνης, χωρίς να έχει οριστεί η καταλυτική ημερομηνία

Κανένα ρεκόρ δεν καταρρίπτεται χωρίς κόπο, έξοδα και πολλά πολλά χλμ. δοκιμών.

Δείτε και ένα video με VW ID.R και με τον Ντιμά στο τιμόνι να γυρίζει τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους του Βερολίνου…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.