Είστε εδώ

Αγώνες

Volkswagen ID. R: Δείτε το ρεκόρ στην "Πύλη του Παραδείσου" (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID. R, προκειμένου να πετύχει ρεκόρ χρόνου στην ανάβαση Tianmen, στην Κίνα, η οποία καταλήγει σε ένα σημείο που ονομάζεται “Πύλη προς τον Παράδεισο”.

Στα χιλιόμετρα που μεσολαβούν από την αρχή του δρόμου μέχρι τον τερματισμό υπάρχουν 99 στροφές, με πολλές από αυτές να είναι ιδιαίτερα κλειστές, όμως στο βίντεο βλέπουμε ότι το γερμανικό αγωνιστικό καταφέρνει να περνάει από αυτές με μεγάλη ταχύτητα και σχετική ευκολία.

Ο χρόνος που χρειάστηκε ο Ντιμά ήταν 7 λεπτά και 38.585 δευτερόλεπτα ο οποίος δείχνει εντυπωσιακός, όμως δεν έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης για να ξέρουμε αν θα μπορούσε κάποιο άλλο αυτοκίνητο να κινηθεί ταχύτερα ή όχι.

Η Volkswagen δεν επέλεξε τυχαία τη συγκεκριμένη διαδρομή, αφού η κινεζική αγορά είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με δεδομένο ότι με την παρουσίαση του ID. 3 η παρουσία των Γερμανών στην αγορά των ηλεκτρικών γίνεται εντονότερη, είναι φυσιολογικό να θέλουν να ανεβάσουν την εικόνα της μάρκας στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Δεδομένου ότι τα παραπάνω ισχύουν αυτή την εποχή και για άλλες εταιρείες, δεν αποκλείεται να δούμε την ίδια διαδρομή να χρησιμοποιείται ξανά στο μέλλον.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.