Είστε εδώ

Αγώνες

Toyota GT 86: Εκπαιδευτικό όχημα αγώνων για άτομα με αναπηρία

του Γιώργου Ψαρρά

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Είναι η μοναδική σχολή στη Βρετανία που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να εκπαιδευτούν στην αγωνιστική οδήγηση εντός μιας χωμάτινης πίστας. Αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία προσφέρει η  φιλανθρωπική οργάνωση “Spinal Track”, η οποία ιδρύθηκε το 2006 από τους οδηγούς Νάταλι Μακγκλόιν και Άντριου Μπείλις.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η  Μακγκλόιν είναι η μοναδική τετραπληγική οδηγός αγώνων στον κόσμο, η οποία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη γυναίκα με αναπηρία που κατάφερε να περάσει στις εξετάσεις της Βρετανικής Σχολής Ράλι (BARS) και να λάβει άδεια συμμετοχής σε αγώνες.

Δυο ειδικά τροποποιημένα Toyota GT 86 διαθέτει η σχολή “Spinal Track Rally Experience”, τα οποία έχουν χειριστήρια που ελέγχονται με τα χέρια και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, καθώς επίσης μπάκετ καθίσματα, rollcage και διαφορετική ανάρτηση.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση, πέρα από μια προκαταβολή που εξασφαλίζει την κράτηση τους και έπειτα τους επιστρέφεται. Η εκπαίδευση τους διαρκεί μισή μέρα, ενώ το πρόγραμμα προσαρμόζεται στα μέτρα του κάθε οδηγού, με βάση τις συνθήκες και τις ικανότητες του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη άνοιξη η Ford σκοπεύει να ζωντανέψει ένα θρύλο, αυτόν του Mustang Mach 1, που γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»