Είστε εδώ

Αγώνες

Toyota GT 86: Εκπαιδευτικό όχημα αγώνων για άτομα με αναπηρία

του Γιώργου Ψαρρά

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Είναι η μοναδική σχολή στη Βρετανία που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να εκπαιδευτούν στην αγωνιστική οδήγηση εντός μιας χωμάτινης πίστας. Αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία προσφέρει η  φιλανθρωπική οργάνωση “Spinal Track”, η οποία ιδρύθηκε το 2006 από τους οδηγούς Νάταλι Μακγκλόιν και Άντριου Μπείλις.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η  Μακγκλόιν είναι η μοναδική τετραπληγική οδηγός αγώνων στον κόσμο, η οποία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη γυναίκα με αναπηρία που κατάφερε να περάσει στις εξετάσεις της Βρετανικής Σχολής Ράλι (BARS) και να λάβει άδεια συμμετοχής σε αγώνες.

Δυο ειδικά τροποποιημένα Toyota GT 86 διαθέτει η σχολή “Spinal Track Rally Experience”, τα οποία έχουν χειριστήρια που ελέγχονται με τα χέρια και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, καθώς επίσης μπάκετ καθίσματα, rollcage και διαφορετική ανάρτηση.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση, πέρα από μια προκαταβολή που εξασφαλίζει την κράτηση τους και έπειτα τους επιστρέφεται. Η εκπαίδευση τους διαρκεί μισή μέρα, ενώ το πρόγραμμα προσαρμόζεται στα μέτρα του κάθε οδηγού, με βάση τις συνθήκες και τις ικανότητες του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Πορτογαλίας

Στο ράλι Πορτογαλίας είναι η επόμενη συμμετοχή των Λέμπ-Ελενά. Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Το γιατί; Στις επόμενες γραμμές.

Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

Η εταιρία V Team Project του Στέλιου Φάκαλη διοργάνωσε 3ήμερο δοκιμών για τον Νικολάι Γκριάζιν στην περιοχή της Κόστα Σμεράλντα (Σαρδηνία), που να ταιριάζουν και με τα χώματα του ράλι Πορτογαλίας.

Νέο Skoda Scala

Διαθέσιμο είναι πλέον στην ελληνική αγορά το νέο Skoda Scala, το οποίο προσφέρεται με μια άκρως δελεαστική αρχική τιμή που συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό.

Renault

Κόντρα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι κινητήρες πετρελαίου τείνουν προς εξαφάνιση η Renault εμπλουτίζει τη σχετική γκάμα του Megane.

Cupra

Για πρώτη φορά είδαμε από κοντά το νέο Formentor στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ η Cupra ξεκίνησε από ένα μαγικό μέρος να οραματίζεται τη δημιουργία του.

Ηλεκτρικά πατίνια

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) τόσο σε δρόμους όσο και σε ποδηλατόδρομους επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριοποίηση εταιρειών που σχετίζονται μόνο με αυτό το αντικείμενο αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο χώρο.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo έχει πολύ μακρά ιστορία στον αγώνα Mille Miglia που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσίασε μία ολόχρυση έκδοση της Giulia.

Νίκι Λάουντα

Ο θρύλος της Formula 1, o Αντρέας Νίκολαους «Νίκι» Λάουντα,  τρεις φορές πρωταθλητής (1975, 1977 και 1984), δεν είναι πια εδώ… Άφησε το μάταιο αυτό κόσμο, τη νύχτα σε ηλικία 70 ετών.

Mercedes X-Class

Στο στοιχείο της κυριολεκτικά βρίσκεται η Mercedes X-Class με τη νέα της έκδοση ονόματι Element, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως έκανε και από την εμφάνιση της εισάγοντας την κατηγορία των premium pickup.

ΒΜW i8

Το αμάξωμα της BMW i8 είναι σίγουρα από τα πιο φουτουριστικά που έχει δημιουργήσει η βαυαρική εταιρεία, ενώ μοιάζει να το έχει σμιλεύσει κάποιος επιδέξιος γλύπτης με αρκετή φαντασία.