Είστε εδώ

Αγώνες

Toyota GT 86: Εκπαιδευτικό όχημα αγώνων για άτομα με αναπηρία

του Γιώργου Ψαρρά

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Είναι η μοναδική σχολή στη Βρετανία που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να εκπαιδευτούν στην αγωνιστική οδήγηση εντός μιας χωμάτινης πίστας. Αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία προσφέρει η  φιλανθρωπική οργάνωση “Spinal Track”, η οποία ιδρύθηκε το 2006 από τους οδηγούς Νάταλι Μακγκλόιν και Άντριου Μπείλις.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η  Μακγκλόιν είναι η μοναδική τετραπληγική οδηγός αγώνων στον κόσμο, η οποία τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη γυναίκα με αναπηρία που κατάφερε να περάσει στις εξετάσεις της Βρετανικής Σχολής Ράλι (BARS) και να λάβει άδεια συμμετοχής σε αγώνες.

Δυο ειδικά τροποποιημένα Toyota GT 86 διαθέτει η σχολή “Spinal Track Rally Experience”, τα οποία έχουν χειριστήρια που ελέγχονται με τα χέρια και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, καθώς επίσης μπάκετ καθίσματα, rollcage και διαφορετική ανάρτηση.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση, πέρα από μια προκαταβολή που εξασφαλίζει την κράτηση τους και έπειτα τους επιστρέφεται. Η εκπαίδευση τους διαρκεί μισή μέρα, ενώ το πρόγραμμα προσαρμόζεται στα μέτρα του κάθε οδηγού, με βάση τις συνθήκες και τις ικανότητες του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.