Είστε εδώ

Αγώνες

Toyota: Άρωμα γυναίκας στην αγωνιστική της ομάδα

του Γιώργου Ψαρρά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, η Toyota μας συστήνει την Σαμ.

Μια νεαρή γυναίκα, η οποία εργάζεται εδώ και σχεδόν δυο χρόνια στο αγωνιστικό τμήμα (Toyota Gazoo Racing) της ιαπωνικής εταιρείας. Σε έναν ανδροκρατούμενο εργασιακό χώρο η Σαμ αποτελεί ισάξιο μέλος της ομάδας ως τεχνικός σύνθετων εξαρτημάτων των αγωνιστικών οχημάτων.

Στο παρακάτω videο η Σαμ εξηγεί ότι γενικότερα είναι υπεύθυνη για το αμάξωμα, για τη ρύθμιση των αεροδυναμικών εξαρτημάτων στο εμπρός και πίσω τμήμα, ενώ αναφέρει ότι σε περίπτωση σύγκρουσης σε έναν αγώνα θα φροντίσει για την άμεση αντικατάσταση των σπασμένων εξαρτημάτων.

Από μικρή ηλικία η Σαμ είχε αδυναμία στα αυτοκίνητα, ενώ αρχικά εργάστηκε σε γνωστή ομάδα της Formula 1. Δηλώνει εθισμένη στη δουλειά της, θέλει διαρκώς να ζει νέες εμπειρίες, ενώ χαρακτηρίζει τους συναδέλφους της δεύτερη οικογένεια.

Το συμπέρασμα είναι ότι το 2020 δε μπορούμε πλέον να μιλάμε για επαγγέλματα αποκλειστικά για άντρες, καθώς το ωραίο φύλο έχει καταρρίψει κάθε εργασιακό κάστρο αποδεικνύοντας το δυναμισμό του.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πολλοί ιδιοκτήτες κλασικών μοντέλων επιλέγουν να κάνουν τροποποιήσεις στα αυτοκίνητά τους, με πιο συνήθη σκοπό την αύξηση της ισχύος, δραστηριότητα η οποία θα συνεχιστεί παρά τον ερχομό των ηλεκτρικών.

Στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού (covid-19) έχουν ριχτεί αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν αναλάβει την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, ενώ η Mercedes δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το North American International Auto Show (NAIAS), η πιο σημαντική έκθεση αυτοκινήτου που ήταν προγραμματισμένη τον Ιούνιο στη Μέκκα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, στο Ντιτρόιτ, αναβλήθηκε, λόγω κορωνοϊού. 

Με τον κορωνοϊκό να θερίζει στην Ιταλία, ο ένας αγώνας μετά τον άλλον, όπως είναι φυσικό, αναβάλλεται.

Έχει αρχίσει να γίνεται μόδα. Το αυτοκίνητο που οδηγούμε καθημερινά, να στολίζει σε κλίμακα ένα μέρος του σπιτιού μας.

Ο Αντρέα Αντάμο είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport. Αυτή την περίοδο το τμήμα υπολειτουργεί καθώς όλοι οι αγώνες έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για ανάκριση στον ισχυρό άνδρα της Hyundai Motorsport. 

Lamborghini Urus

Η Ιταλία πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων  από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα. 

Μπορεί ο Μπέρνι Έκλεστον να πούλησε στα τέλη του 2016 τη Formula 1 στη Liberty Media, όμως είχε βρεθεί στο τιμόνι του αθλήματος σχεδόν για σαράντα χρόνια, οπότε η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να είναι διαθέσιμη, με την Toyota να είναι από τις εταιρείες που αποφάσισαν να συνδράμουν, με μία σειρά από ενέργειες.