Είστε εδώ

Αγώνες

Skoda Fabia R5 Concept: Ανανέωση σε εμφάνιση και κινητήρα

του Γιώργου Ψαρρά

Η ανανέωση που υπέστη πρόσφατα η συμβατική Skoda Fabia επηρέασε, όπως είναι λογικό, και την αγωνιστική της έκδοση.

H τσέχικη εταιρεία λοιπόν στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης, στις αρχές του επόμενου μήνα, θα παρουσιάσει την αναβαθμισμένη Fabia R5 σε πρωτότυπη μορφή. Σύμφωνα με τη Skoda η ανανεωμένη Fabia R5 αναμένεται να λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και στη συνέχεια θα διατεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προς το παρόν δεν ανακοινώνονται τεχνικές λεπτομέρειες για την ανανεωμένη Fabia R5, με τη Skoda να δηλώνει απλά ότι o turbo κινητήρας των 1.6 λίτρων έχει πλέον καλύτερη απόκριση και έχει αυξηθεί η ισχύς του.

Σε αισθητικό επίπεδο τώρα, από τις δυο φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρατηρούμε τις αλλαγές που έχουν γίνει στα φωτιστικά σώματα, όπως και στην ανανεωμένη Fabia που κυκλοφορεί πλέον στους δημόσιους δρόμους.

Παράλληλα αναφέρεται ότι η ανανεωμένη Fabia R5 έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών σε δρόμους με άσφαλτο, χώμα και χιόνι. Η Skoda μας υπενθυμίζει επίσης ότι η Fabia R5 είναι το πιο επιτυχημένο της αγωνιστικό όχημα, ενώ το 2018 κατέκτησε τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία WRC 2 της FIA.

Νικητήρια ήταν επίσης η Fabia R5 στο Πρωτάθλημα Ράλι Ασίας-Ειρηνικού (APRC), στο Πρωτάθλημα Ράλι της Νότιας Αμερικής (CODASUR), στο Πρωτάθλημα Ράλι Αφρικής (ARC), ενώ υπερηφανεύεται και για 17 ακόμα εθνικούς τίτλους ράλι.

Συνολικά έχουν πουληθεί 252 Fabia R5 σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ των οποίον οι 80 εντός του 2018.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.