Είστε εδώ

Αγώνες

Rali Itaralli : Η πρώτη του Κατσούτα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Όταν βάζεις στόχους θεωρητικά πάντα τους πετυχαίνεις γιατί υπάρχουν και οι αναποδιές που σημαδεύουν τη ζωή μας.

Έτσι λοιπόν ο Ιάπωνας Τακαμότο Κατσούτα με συνοδηγό τον βρετανό Ντάνιελ Μπάριτ οδηγώντας για πρώτη αυτοκίνητο της κατηγορίας WRC, ένα από τα Toyota Yaris WRC από το στάβλο του Τόμι Μάκινεν κέρδισαν το χιονισμένο Rali Itaralli, αγώνας για το πρωτάθλημα Φινλανδίας.

Ο Κατσούτα ανήκει στην ομάδα TMR,  “Tommi Makinen Racing” και συμμετέχει στο WRC με Ford Fiesta R5, μαζεύοντας εμπειρίες για το μεγάλο βήμα, που δεν είναι άλλο από το να οδηγήσει για την Toyota Gazoo Racing σε αγώνες του WRC. 

Συμμετέχει λοιπόν σε αγώνες, έχει δίπλα του έμπειρο συνοδηγό, υποστηρίζεται από την TMR, «γράφει» χλμ.  και η πορεία του θα δείξει εάν όντως θα «βρει» τον δρόμο που οδηγεί στα μεγάλα σαλόνια του WRC. 

Να σημειωθεί ότι το Toyota Yaris WRC «φορούσε» ελαστικά Pirelli SottoZero, εν αντιθέσει με τα Yaris WRC των Τάνακ, Λάτβαλα, Μικ που «τρέχουν» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με Michelin, καθώς η γαλλική εταιρία ελαστικών είναι αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων στο WRC.  

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.