Είστε εδώ

Αγώνες

Ράλι ΔΕΘ : Η Κρήτη σήκωσε τα κύπελλα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι Κρητικοί Αναπολιωτάκης-Τσιούκας με το Ford Fiesta R5 είναι οι νικητές του ράλι ΔΕΘ, αγώνας που προσμετρούσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι ασφάλτου, καθώς και στο αντίστοιχο κύπελλο ασφάλτου ράλι Βορείου Ελλάδας. 

Ο αγώνας αποτελείτο από 5 Ειδικές Διαδρομές (2 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 66.89 χλμ. 

Ο αγώνας για την πρώτη θέση κρίθηκε στη 2η Ειδική Διαδρομή (τη μεγαλύτερη του αγώνα 20,46 χλμ.) όταν οι άλλοι διεκδικητές της νίκης Τσολακίδης-Δήμος με το πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 Evo είχαν μια μικροέξοδο, (πήγαν ίσια σε μια στροφή) που τους ανάγκασε να σταματήσουν, να βάλουν όπισθεν και να συνεχίσουν, χάνοντας 43 περίπου δευτ. 

Στη συνέχεια το πλήρωμα με το κίτρινο Fabia R5 Evo ήταν ταχύτερο στις υπόλοιπες τρεις Ειδικές Διαδρομές, αλλά η διαφορά του χρόνου ήταν τέτοια που δεν μπόρεσαν να την καλύψουν, τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση. 

Ετσι οι Αναπολιωτάκης-Τσιούκας πήραν τη 2η συνεχόμενη νίκης τους μετά το ράλι Ηπειρωτικό.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου οι Παυλίδης-Χάριμαν οδηγώντας για πρώτη φορά το Skoda Fabia R5, το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει ο Γιάννης Παπαδημητρίου στο Φθινοπωρινό ράλι το σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου. 

Νικητές στην F2 οι αφοί Κτιστάκη με Peugeot 306 και στην ομάδα Ν οι Αλυγιζάκης-Xατζηδάκης με Mitsubishi Evo.

Φωτογραφία: Photo R Press  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.