Είστε εδώ

Αγώνες

Ράλι ΔΕΘ : Η Κρήτη σήκωσε τα κύπελλα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι Κρητικοί Αναπολιωτάκης-Τσιούκας με το Ford Fiesta R5 είναι οι νικητές του ράλι ΔΕΘ, αγώνας που προσμετρούσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι ασφάλτου, καθώς και στο αντίστοιχο κύπελλο ασφάλτου ράλι Βορείου Ελλάδας. 

Ο αγώνας αποτελείτο από 5 Ειδικές Διαδρομές (2 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 66.89 χλμ. 

Ο αγώνας για την πρώτη θέση κρίθηκε στη 2η Ειδική Διαδρομή (τη μεγαλύτερη του αγώνα 20,46 χλμ.) όταν οι άλλοι διεκδικητές της νίκης Τσολακίδης-Δήμος με το πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 Evo είχαν μια μικροέξοδο, (πήγαν ίσια σε μια στροφή) που τους ανάγκασε να σταματήσουν, να βάλουν όπισθεν και να συνεχίσουν, χάνοντας 43 περίπου δευτ. 

Στη συνέχεια το πλήρωμα με το κίτρινο Fabia R5 Evo ήταν ταχύτερο στις υπόλοιπες τρεις Ειδικές Διαδρομές, αλλά η διαφορά του χρόνου ήταν τέτοια που δεν μπόρεσαν να την καλύψουν, τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση. 

Ετσι οι Αναπολιωτάκης-Τσιούκας πήραν τη 2η συνεχόμενη νίκης τους μετά το ράλι Ηπειρωτικό.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου οι Παυλίδης-Χάριμαν οδηγώντας για πρώτη φορά το Skoda Fabia R5, το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει ο Γιάννης Παπαδημητρίου στο Φθινοπωρινό ράλι το σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου. 

Νικητές στην F2 οι αφοί Κτιστάκη με Peugeot 306 και στην ομάδα Ν οι Αλυγιζάκης-Xατζηδάκης με Mitsubishi Evo.

Φωτογραφία: Photo R Press  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.