Είστε εδώ

Αγώνες

Ράλι Αρκτικής : Η πρώτη του Ροβάνπερα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Την πρώτη τους νίκης οδηγώντας Toyota Υaris WRC σημείωσαν οι Ροβάνπερα-Χαλτούνεν, κερδίζοντας το ράλι Αρκτικής, ένας αγώνας για το πρωτάθλημα Φινλανδίας με έδρα το Ροβανιέμι, το χωριό του Άγιου Βασίλη. 

Ο αγώνας που διεξήχθη σε πολικές θερμοκρασίες αποτελείτο από 10 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 205 χλμ. 

Για τους Ροβάνπερα-Χαλτούνεν ήταν μια πολύ καλή δοκιμή εν όψει ράλι Μόντε Κάρλο (23-26 Ιανουαρίου) καθώς για το 2020 το φινλανδικό πλήρωμά αποτελεί μέλος της εργοστασιακής ομάδας Toyota Gazoo Racing.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο super star της Formula 1, o Bάλτερι Μπότας με συνοδηγό την παλιά δόξα του WRC τον Τιμό Ραουτιάινεν με Citroen C3 WRC. 

Από τις 10 Ειδικές Διαδρομές ο Ροβάνπερα σημείωσε 8 ταχύτερους χρόνους, σε μια τον 2ο και σε μια άλλη τον 7ο. 

Ο Μπότας τερμάτισε στην 9η θέση και σημείωσε σε τρείς Ειδικές Διαδρομές τον 7ο χρόνο, και στις υπόλοιπες τον 6ο, τον 80ό (έξοδος), τον 11ο, τον 4ο, τον 8ο και τον 2ο. 

Για τους Ροβάνπερα-Χαλτούνεν, βρίσκονται ήδη στο Μόντε Κάρλο για να ξεκινήσουν τις δοκιμές. 

Photos: Taneli Niinimaki       

 

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…