Είστε εδώ

Αγώνες

Ράλι Άρκτικ : Με τον Μπότας superstar

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Στην πατρίδα του Άι–Βασίλη, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας διεξήχθη το ράλι Άρκτικ, με 10 χιονισμένες-Ειδικές Διαδρομές  συνολικού μήκους 240 χλμ. με 65 συμμετοχές.

Μεταξύ αυτών και ο superstarτης Formula 1 και οδηγός της MercedesΒάλτερι Μπότας με συνοδηγό μια παλιά δόξα των συνοδηγών, τονΤιμοΡαουτιάϊνεν (συνοδηγός του Γκρόνχολμ).

Υπήρχε όμως και μια άλλη συμμετοχή με μεγάλο ενδιαφέρον για μας τους Έλληνες. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου με SkodaFabiaR5, που όμως εγκατέλειψε στην 3η Ειδική Διαδρομή.

Ο Μπότας ολοκλήρωσε στην 5η θέση της γενικής πίσω από Λίντχολμ, Ασούμα, Σάλο, Πιεταρίνεν, κερδίζοντας μάλιστα και μια Ειδική Διαδρομή, ενώ σε όλες τις άλλες ήταν εντός της πρώτης 10άδας.

Αναλυτικά στην 1η σημείωσε τον 8 χρόνο, στην 2η τον 9ο, στην 3η τα, 4η, 5η, 6η τον 40, στην 7η τον 60, στην 8η τον 1ο, στην 9η τον 50 και στη 10η τον 3ο.

Πάντως να μην περιμένουμε άμεσα τον Φινλανδό στα ράλι, καθώς έχει πολλά χρόνια στη Formula 1, εκτός αν ακολουθήσει την ιδέα του άλλου Φινλανδού, του ΚίμιΡαϊκόνεν, που σταμάτησε στη Formula 1, ασχολήθηκε με το WRC, αλλά και διάφορους άλλους αγώνες στην Αμερική για να επιστρέψει και πάλι στη Formula 1.

Φινλανδοί είναι αυτοί με «σκέψη» διαφορετική…

Φωτογραφία: Sara Oinas

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .