Είστε εδώ

Αγώνες

Ράλι Άρκτικ : Με τον Μπότας superstar

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Στην πατρίδα του Άι–Βασίλη, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας διεξήχθη το ράλι Άρκτικ, με 10 χιονισμένες-Ειδικές Διαδρομές  συνολικού μήκους 240 χλμ. με 65 συμμετοχές.

Μεταξύ αυτών και ο superstarτης Formula 1 και οδηγός της MercedesΒάλτερι Μπότας με συνοδηγό μια παλιά δόξα των συνοδηγών, τονΤιμοΡαουτιάϊνεν (συνοδηγός του Γκρόνχολμ).

Υπήρχε όμως και μια άλλη συμμετοχή με μεγάλο ενδιαφέρον για μας τους Έλληνες. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου με SkodaFabiaR5, που όμως εγκατέλειψε στην 3η Ειδική Διαδρομή.

Ο Μπότας ολοκλήρωσε στην 5η θέση της γενικής πίσω από Λίντχολμ, Ασούμα, Σάλο, Πιεταρίνεν, κερδίζοντας μάλιστα και μια Ειδική Διαδρομή, ενώ σε όλες τις άλλες ήταν εντός της πρώτης 10άδας.

Αναλυτικά στην 1η σημείωσε τον 8 χρόνο, στην 2η τον 9ο, στην 3η τα, 4η, 5η, 6η τον 40, στην 7η τον 60, στην 8η τον 1ο, στην 9η τον 50 και στη 10η τον 3ο.

Πάντως να μην περιμένουμε άμεσα τον Φινλανδό στα ράλι, καθώς έχει πολλά χρόνια στη Formula 1, εκτός αν ακολουθήσει την ιδέα του άλλου Φινλανδού, του ΚίμιΡαϊκόνεν, που σταμάτησε στη Formula 1, ασχολήθηκε με το WRC, αλλά και διάφορους άλλους αγώνες στην Αμερική για να επιστρέψει και πάλι στη Formula 1.

Φινλανδοί είναι αυτοί με «σκέψη» διαφορετική…

Φωτογραφία: Sara Oinas

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.