Είστε εδώ

Αγώνες

Ράλι Ακρόπολις : Υπάρχει άραγε μέλλον;

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Βόμβα μεγατόνων ήταν το «νέο» όταν το Eurosport ανακοίνωσε το πρόγραμμα το ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι για το 2019, με το ράλι Ακρόπολις να είναι εκτός έχοντας αντικατασταθεί  από τον αγώνα της Ουγγαρίας. 

Μεγάλη η ιστορία του ράλι Ακρόπολις για το πώς έφτασε στο σήμερα. Θεωρητικά αρχίζει το 2014 με την καταβολή του παραβόλου των 170.000 ευρώ από την ΟΜΑΕ, κάτι που δεν είχε πληρώσει η εταιρία Celeritas, ιδιωτικού δικαίου, (είχε πληρώσει μόνο τα 100.000 ευρώ, από τα 270.000 συνολικά) με τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ να δηλώνει ότι κατέθεσε το ποσόν αυτό για να καλύψει τον τότε Υπουργό που είχε δεσμευτεί για την πληρωμή του ανωτέρου ποσού. 

Από εκεί λοιπόν αρχίζει η κατηφόρα με αρκετούς φορείς να μην πληρώνουν και να αθετούν συμφωνίες, που οδήγησε την ΟΜΑΕ σε αυτήν την απόφαση, ενώ ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ τόνισε ότι από τη μεριά των χορηγών SEAJET και ΕΚΟ, ότι είχαν ειπωθεί τηρήθηκαν στο ακέραιο.  

Όμως ότι και αν συμβαίνει ένα είναι το γεγονός. 

Ότι το ράλι Ακρόπολις, με ιστορία 60 και πλέον χρόνων δεν φιγουράρει σε κανένα διεθνές ημερολόγιο. 

Η ΟΜΑΕ δια στόματος πρόεδρου ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία με το Eurosport για την επιστροφή του ράλι Ακρόπολις στο ERC το 2020. 

Όμως ο λαός μας λέει το εξής «ουδέν νομιμότερο του προσωρινού» .

Μακάρι αυτό να μην ισχύσει για το ράλι Ακρόπολις, που μπορεί οι ξένοι να θέλουν τον αγώνα με αυτήν την ονομασία, αλλά που δεν έχει καμία σχέση με το ράλι Ακρόπολις των ένδοξων χρόνων. 

Από την άλλη, πέντε μήνες μετά από τη διεξαγωγή του ράλι Ακρόπολις, και μέσω ενός κλίματος που μας «είχε» σχεδόν σίγουρη τη μεγάλη επιστροφή του αγώνα στο WRC , προσγειωθήκαμε απότομα μένοντας  στο γιατί και στα διότι…

Ο «σοφός» πάντως λέει το εξής, « Όταν δεν βγεις άμεσα από μια μεγάλη διοργάνωση για οικονομικούς λόγους, και δεν αφήσεις τον καιρό να κάνει το παιχνίδι της ανασύνταξης (οικονομικά) ώστε να ξαναδιεκδικήσεις την επάνοδό σου, αλλά αντι αυτού σου δείχνουν τον πόρτα, τότε πολύ δύσκολα ξαναμπαίνεις στην παρέα…» 

Και όπως ξεκινήσαμε έτσι θα ολοκληρώσουμε. Υπάρχει άραγε μέλλον για το ράλι Ακρόπολις; Έστω και το ERC, καθώς το WRC φαντάζει πολύ μακρινό όνειρο. 

Σίγουρα το brand «ράλι Ακρόπολις» μετράει πάρα πολύ, καθώς τι αγώνες μπορεί να προβάλει το Eurosport για το ERC, το ράλι των Καναρίων, της Λετονίας, ή της Ουγγαρίας, αγώνες μη μηδενική ιστορία. 

Αλλά για να επανέλθει το ράλι Ακρόπολις σε αγώνες διεθνείς, η μόνη δίοδος είναι το κρατικό χρήμα. 

Μην ξεχνάτε ότι ο Ερτογάν έκανε την απονομή στους νικητές στο ράλι Τουρκίας.

Εδώ δεν προβάλλεται καν ο αγώνας με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να έχουν ως φόντο ένα από τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, την Ακρόπολη, που στη θέα του οι επισκέπτες-τουρίστες, μένουν άφωνοι .

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.