Είστε εδώ

Αγώνες

Rali 2 Valli: Νίκη Ροσέτι, πρωταθλητής ο Αντρεούτσι

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η τελευταία παράσταση του έργου ιταλικό πρωτάθλημα ράλι, διεξήχθη στην Ιταλία, στην περιοχή της Βερόνας. Τρεις ήταν οι μνηστήρες του τίτλου.  Ο Σκάντολα  με 57,5 βαθμούς, έναντι 57,3 του Αντρεούτσι και 52,4 του Καμπεντέλι.

Ο Καμπεντέλι βγήκε εκτός διεκδίκησης από την 1η Ειδική Διαδρομή, όταν έσβησε ο κινητήρας του FordFiestaR5 και αρνήθηκε να ξαναδουλέψει.

Ο Σκάντολαμε το SkodaFabiaR5, ενώ βρισκόταν σε τροχιά διεκδίκησης-ταχύτερος σε μια Ειδική Διαδρομή- αρχικά ένα κλαταρισμένο ελαστικό και στη συνέχεια ένα κομμένο ημιαξόνιο με πρόβλημα στο διαφορικό δεν του επέτρεψαν τίποτα καλύτερο εκτός από την 5η θέση στο τερματισμό και αντίο πρωτάθλημα.

Νικητές ήταν οι ΛούκαΡοσέτι-Ελεονώρα Μόρα με το Hyundaii20 WRCπου τέθηκαν επικεφαλής από την αρχή του αγώνα, κερδίζοντας 6 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινουαγώνα.

Στη δεύτερη θέση οι Κρουνιόλα-Φαπάμι με το FordFiestaR5 με διαφορά 28,5 δευτ., κερδίζοντας δύο Ειδικές Διαδρομές και τρίτοι στο βάθρο και πρωταθλητές Ιταλίας οι Αντρεούτσι-Αντρεούσι με Peugeot 208 T16 R5.

Πολύ καλή εμφάνιση, στον τρίτο μόλις αγώνα με το SkodaFabiaR5, οι Έλβις Τσέντρε-Έλενα Τσιοβενάλε. Ολοκλήρωσαν στην 4η θέση, ενώ ήταν οι ταχύτεροι και σε μια Ειδική Διαδρομή.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.