Είστε εδώ

Αγώνες

Πρόγραμμα αγώνων 2019: Αυτές είναι οι καταλυτικές ημερομηνίες

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Από την ΟΜΑΕ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων για το 2019. Από τη μεριά μας εξακολουθούμε να έχουμε τις αντιρρήσεις μας ως τα δύο πρωταθλήματα ράλι. Ένας πρωταθλητής για τους αγώνες χώματος και ένα από τους ασφάλτινούς, τη στιγμή που ο πρωταθλητής πρέπει να είναι ένας.

Επίσης διαφωνούμε κάθετα με το «μικτό» των ιστορικών αγώνων.Τα ιστορικά αυτοκίνητα δεν πρέπει να «πατούν» στα σκληρά ελληνικά χώματα.

Και επειδή έχουμε ακούσει ότι οι Ειδικές Διαδρομές θα είναι «φλατ» πολύ θα θέλαμε να τις ξέρουμε, γιατί χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές «φλατ» στη χώρα μας δεν υπάρχουν.

Και μην μας πείτε για τους «Βωξίτες-Καρούτες…»

Και επιτέλους οι αγώνες είναι για τους αγωνιζόμενους, όχι για τα σωματεία και τους οργανωτές.

Σωματεία χωρίς αγώνες, δεν υπάρχουν…

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει το 2019.

Αναλυτικά στους πίνακες οι αγώνες του 2019:

Ταχύτητα, Rally, Karting, Drift, Drag, Δεξιοτεχνίες, Αναβάσεις.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.