Είστε εδώ

Αγώνες

Porsche 936 Spyder: Το πιο αγχωτικό χρονόμετρο στο τιμόνι της (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Στους αγώνες κάθε λεπτό που περνάει έχει μεγάλη σημασία για την έκβαση του αποτελέσματος, κάτι που η Porsche γνωρίζει καλά από την πολύχρονη συμμετοχή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μάλιστα η γερμανική εταιρεία έχει να μας διηγηθεί και μια αρκετά ενδιαφέρουσα σχετική ιστορία. Το αγωνιστικό ημερολόγιο της Porsche έδειχνε 11 Ιουνίου του 1977 και ο 24ωρος αγώνας του Λε Μαν βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η αγωνιστική Porsche 936 Spyder που οδηγεί ο Γιούγκεν Παρτ ενώ έχει προβάδισμα για τη νίκη, αποσύρεται 45 λεπτά πριν τον κυματισμό της καρό σημαίας στο pit stop βγάζοντας καπνούς, καθώς υπάρχει βλάβη σε κάποιον κύλινδρο του κινητήρα της.

Οι μηχανικοί της Porsche ρίχνονται κατευθείαν στη δουλειά προκειμένου να επισκευάσουν τη βλάβη το συντομότερο δυνατό. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά αφού ο τελευταίος γύρος του αγώνων δε μπορεί να παρεκκλίνει πολύ αυτόν των προκριματικών. Έτσι αν ο Γιούγκεν δεν τερματίσει πριν από τις 4:00 μ.μ. θα πρέπει να κάνει ακόμα ένα γύρο κάτι που θα κοστίσει ακριβά στην ομάδα.

Δώδεκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα η 936 Spyder καταφέρνει να εκκινήσει και πάλι. Αυτή τη φορά όμως οι τεχνικοί είχαν τοποθετήσει με ταινία ένα χρονόμετρο της Omega στο τιμόνι της 936 Spyder, ώστε ο Γιούγκεν να έχει καρφωμένο το βλέμμα του στην αντιστροφή μέτρηση.

Τελικά η 936 Spyder διατήρησε το προβάδισμα της και χάρισε στην Porsche τη νίκη.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.