Είστε εδώ

Αγώνες

Peugeot Αvenue Paris : Φεστιβάλ Ντακάρ

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Σε τροχιά Ντακάρ βρισκόμαστε καθώς μεταξύ 6-20 Ιανουαρίου 2018 στη Λατινική Αμερική είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας που είναι συνυφασμένος με την περιπέτεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Ίσως να είναι και το τελευταίο Ντακάρ για την Peugeot Sport με τα καινούργια 3008 DKR maxi. 

Στο πλαίσιο αυτό η Peugeot φέρνει την ατμόσφαιρα της περιπέτειας του Ντακάρ στον αριθμό 136 της πιο φημισμένης λεωφόρου του κόσμου, την Avenue des Champs Elysees, στο Παρίσι. 

Εκεί εκτός από το Peugeot 3008 DKR maxi  που θα οδηγήσουν στο Ντακάρ του 2018 οι Σάινθ, Λεμπ, Ντεσπρέ και Πετερανσέλ, οι επισκπετες θα έχουν την ευκαιρία να δούν και μερικά αγωνιστικά Peugeot που έγραψαν ιστορία στις Ειδικές Διαδρομές του κόσμου, όπως το 205 Τ16 που κατέκτησε τα παγκόσμια πρωταθλήματα ράλι το 1985 και 1986 καθώς και το πρώτο Peugeot, τo 205, που κέρδισε το Ντακάρ το 1987 με τον Άρι Βατάνεν στο τιμόνι. 

Τα video wall προβάλλουν συνεχώς πλάνα από τον μαραθώνιο της ερήμου καθώς και διάφορες φάσεις από την προετοιμασία των πληρωμάτων. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.