Είστε εδώ

Αγώνες

Opel Corsa e-Rally: Στο δρόμο για το Ενιαίο πρωτάθλημα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα ερχόταν ο καιρός που θα παρακολουθούσαμε πρωτάθλημα Ενιαίου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Και όμως είναι γεγονός, έστω και αρκετά χλμ. από τη χώρα μας, καθώς την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 έχει πάρει ήδη το δρόμο του να διοργανωθεί το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο πρωτάθλημα Ενιαίου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ένα κύκλο 8 αγώνων στην Γερμανία.

Αυτοκίνητο το νέο ηλεκτροκίνητο Corsa με μπαταρία 50 KWh, απόδοσης 136 ίππων με 260 Nmροπής, που θα «ακολουθεί» τους αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος ράλι.

Το αυτοκίνητο συνεχίζει την εξέλιξή του, ενώ θα δώσει το «παρών» στον τελευταίο γύρο του γερμανικού πρωταθλήματος ράλι (18-19 Οκτωβρίου) όπου εκεί θα βρίσκεται και ο αγωνιστικός διευθυντής της Opel Motorsport Γιεργκ Σρετ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων θα δοθεί στο αγωνιστικό σαλόνι του Έσσεν (30 Νοεμβρίου-8 Δεκεμβρίου) όπου η Opelθα έχει στο περίπτερό της το ηλεκτρικό αγωνιστικό Corsa.

Επίσης οι επισκέπτες της έκθεσης ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019 που θα διεξαχθεί μεταξύ 9-17 Νοεμβρίου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Corsae-Rally με όλο τον εξοπλισμό του, αγωνιστικά καθίσματα, roll-cage, ζώνες 6 σημείων, τιμόνι, σύστημα πυρόσβεσης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Εκτός από επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, ο Τότο Βολφ αρέσκεται να ασχολείται και με το επιχειρηματικό κομμάτι του αθλήματος, καθώς του ανήκει το 30% των μετοχών της ομάδας.

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.