Είστε εδώ

Αγώνες

OMAE : Ανακοινώσεις του έκπτωτου Δ.Σ.

Ως γνωστόν το Πρωτοδικείο μετά το έκπτωτο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ από τη Γενική Γραμματία Αθλητισμού, διόρισε διοικούσα επιτροπή μέχρι να προκύψουν οι νέες εκλογές και το νέο Δ.Σ. 

Όμως το έκπτωτο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ προέβη σε ανακοινώσεις που αναφέρει τα εξής. 

«Τα αιρετά μέλη της Διοίκησης της ΟΜΑΕ συνειδητά αποφασίσαμε να μην σχολιάσουμε τη διαπιστωτική πράξη του Γ.Γ. Αθλητισμού, με την οποία αποφασίσθηκε η ομαδική έκπτωσή μας. Κρίναμε ότι ο σχολιασμός ήταν περιττός αφού η νομιμότητα της διαπιστωτικής πράξης θα κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία και προσφεύγουμε. 

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, όμως, δηλώσεις και άρθρα «ειδικών» στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθιστούν επιβεβλημένη την αποκατάσταση των πραγμάτων στις αληθινές τους διαστάσεις.

Η έκπτωσή μας αποφασίσθηκε γιατί  – κατά τον Γ.Γ. Αθλητισμού – παραβιάσθηκαν οι διατάξεις που προβλέπουν το ασυμβίβαστο των μελών οργάνων της διοίκησης αθλητικού Σωματείου προς την άσκηση διαιτητικού έργου. Υπήρχαν δηλαδή μεταξύ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων, που ψήφισαν και ανέδειξαν τις διοικήσεις της ΟΜΑΕ το 2014 και το 2016, διαιτητές όπως Κριτές, Τεχνικοί Έφοροι, Αλυτάρχες και Αγωνοδίκες Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. 

Για τον λόγο αυτό και μόνο και για κανέναν άλλον.

Ποτέ οποιαδήποτε Έκθεση Επιθεώρησης διαπίστωσε ψήγματα – έστω – διαφθοράς ή χειραγώγησης, ούτε οποιαδήποτε Αρχή καταλόγισε σε βάρος μας οποιαδήποτε πράξη που θα μπορούσε να ενταχθεί στην έννοια της διαφθοράς ή της χειραγώγησης.

Συνιστούμε, επομένως, σε όλους εκείνους που πανηγυρίζουν για την έκπτωσή μας να κάνουν υπομονή και κυρίως να τιθασεύσουν το μίσος και τη χολή τους προς εκείνους που έχουν σταθεί εμπόδιο στις ιδιοτελείς προθέσεις τους.

Πολύ σύντομα τα αθλητικά Σωματεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα δώσουν – κατά τις αρχαιρεσίες που πρόκειται να γίνουν – τη μόνη δημοκρατική λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε. Και τότε οι φορείς του μίσους θ’ αντιληφθούν ότι τα όνειρά τους να καταλάβουν την Ομοσπονδία θα διαψευσθούν, όπως άλλωστε έγινε και στο παρελθόν.

Η ΟΜΑΕ θα συνεχίσει να υπηρετεί – όπως μέχρι σήμερα – τα πραγματικά συμφέροντα των Σωματείων–Μελών της και του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δεν θα μεταβληθεί σε επιχείρηση».

Να δούμε λοιπόν πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η υπόθεση με τη διοικούσα επιτροπή να είναι αποφασισμένη να φτάσει έως στο τέλος. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Formula 1: Aston Martin

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι ο Λόρενς Στρολ, πατέρας του οδηγού Λανς Στρολ, ο οποίος αγόρασε το 2018 την πρώην Force India και νυν Racing Point, ενδιαφέρεται να αγοράσει και την Aston Martin.

Hyundai i20 R5

Στοχεύει ψηλά την καινούργια χρονιά η Hyundai με το i20 R5, όπου θα είναι πιο «κοντά» στις ιδιωτικές ομάδες.

Έτσι λοιπόν ο κινητήρας 1.6 λίτρων βρίσκεται στην αίθουσα των μηχανολόγων, όπου έχει αρχίσει το πρόγραμμα βελτίωσης με στόχο τους 290 ίππους σε ισχύ.  

Ford Focus ST by mountune

Ο βελτιωτικός οίκος της Αγγλίας “mountune” που ασχολείται με την εξέλιξη κινητήρων, από Formula 1 έως WRC και WTCC, αλλά και με τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς όπως και των φρένων των καθημερινών αυτοκινήτων, «δημιούργησε» ένα κιτ για το Focus που το μετέτρεψε σε πραγματικό ταύρο.

Opel Grandland X

Το πρώτο μοντέλο της Opel που απέκτησε plug-in υβριδική έκδοση πριν από μερικούς μήνες ήταν το Grandland X.

Παράλληλα είναι και τετρακίνητο, καθώς διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες, με το δεύτερο να είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, μαζί με διαφορικό και μετατροπέα. 

Ferrari

Είναι πολλές οι εταιρείες που έχουν παρουσιάσει ή ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα ή περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα, όμως η Ferrari δεν είναι μία από αυτές, αφήνοντας ερωτηματικά σχετικά με το πότε σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο.

Jeep

Ένα νέο μικρό off-road όχημα ετοιμάζει η Jeep, στης οποίας την γκάμα θα τοποθετηθεί κάτω από το Renegade, προκειμένου να ανταγωνιστεί το Suzuki Jimny, που αυτή τη στιγμή πρακτικά είναι μόνο του, αφού δεν υπάρχει ανταγωνιστική πρόταση σε αυτό το μέγεθος.

WRC-Skoda Motorsport

Η κάθε ανακοίνωση έχει διπλή και τριπλή ανάγνωση, αρκεί να μπορείς να διαβάσεις πίσω από τις «λέξεις».

Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα

Στην εκδήλωση για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα», το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Γιώργος Βασιλάκης .

WRC-Toyota Gazoo Racing

Σε ειδική εκδήλωση η Toyota αποχαιρέτησε τους παγκόσμιους πρωταθλητές ράλι για τη χρονιά που φεύγει  Τάνακ-Γιερβόεγια, που μετά από δύο χρόνια συνεργασίας πήραν μεταγραφή για τη Hyundai Motorsport.

Mazda CX-30 1.8 Skyactiv-D

Ένα ισχυρό υπόβαθρο για την επιστροφή της Mazda στη χώρα μας, έπειτα από πολυετή απουσία, αποτελεί σίγουρα η γκάμα με τα crossover μοντέλα της, καθώς πρόκειται για μια δημοφιλή κατηγορία οχημάτων και στην ελληνική αγορά.