Είστε εδώ

Αγώνες

OMAE : Ανακοινώσεις του έκπτωτου Δ.Σ.

Ως γνωστόν το Πρωτοδικείο μετά το έκπτωτο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ από τη Γενική Γραμματία Αθλητισμού, διόρισε διοικούσα επιτροπή μέχρι να προκύψουν οι νέες εκλογές και το νέο Δ.Σ.

Όμως το έκπτωτο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ προέβη σε ανακοινώσεις που αναφέρει τα εξής.

«Τα αιρετά μέλη της Διοίκησης της ΟΜΑΕ συνειδητά αποφασίσαμε να μην σχολιάσουμε τη διαπιστωτική πράξη του Γ.Γ. Αθλητισμού, με την οποία αποφασίσθηκε η ομαδική έκπτωσή μας. Κρίναμε ότι ο σχολιασμός ήταν περιττός αφού η νομιμότητα της διαπιστωτικής πράξης θα κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία και προσφεύγουμε.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, όμως, δηλώσεις και άρθρα «ειδικών» στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθιστούν επιβεβλημένη την αποκατάσταση των πραγμάτων στις αληθινές τους διαστάσεις.

Η έκπτωσή μας αποφασίσθηκε γιατί  – κατά τον Γ.Γ. Αθλητισμού – παραβιάσθηκαν οι διατάξεις που προβλέπουν το ασυμβίβαστο των μελών οργάνων της διοίκησης αθλητικού Σωματείου προς την άσκηση διαιτητικού έργου. Υπήρχαν δηλαδή μεταξύ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων, που ψήφισαν και ανέδειξαν τις διοικήσεις της ΟΜΑΕ το 2014 και το 2016, διαιτητές όπως Κριτές, Τεχνικοί Έφοροι, Αλυτάρχες και Αγωνοδίκες Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Για τον λόγο αυτό και μόνο και για κανέναν άλλον.

Ποτέ οποιαδήποτε Έκθεση Επιθεώρησης διαπίστωσε ψήγματα – έστω – διαφθοράς ή χειραγώγησης, ούτε οποιαδήποτε Αρχή καταλόγισε σε βάρος μας οποιαδήποτε πράξη που θα μπορούσε να ενταχθεί στην έννοια της διαφθοράς ή της χειραγώγησης.

Συνιστούμε, επομένως, σε όλους εκείνους που πανηγυρίζουν για την έκπτωσή μας να κάνουν υπομονή και κυρίως να τιθασεύσουν το μίσος και τη χολή τους προς εκείνους που έχουν σταθεί εμπόδιο στις ιδιοτελείς προθέσεις τους.

Πολύ σύντομα τα αθλητικά Σωματεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα δώσουν – κατά τις αρχαιρεσίες που πρόκειται να γίνουν – τη μόνη δημοκρατική λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε. Και τότε οι φορείς του μίσους θ’ αντιληφθούν ότι τα όνειρά τους να καταλάβουν την Ομοσπονδία θα διαψευσθούν, όπως άλλωστε έγινε και στο παρελθόν.

Η ΟΜΑΕ θα συνεχίσει να υπηρετεί – όπως μέχρι σήμερα – τα πραγματικά συμφέροντα των Σωματείων–Μελών της και του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δεν θα μεταβληθεί σε επιχείρηση».

Να δούμε λοιπόν πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η υπόθεση με τη διοικούσα επιτροπή να είναι αποφασισμένη να φτάσει έως στο τέλος.

Σχετικοί όροι: