Είστε εδώ

Αγώνες

Ντακάρ 2019: Η άλλη πλευρά

του Σωτήριου Χάλλα

Στους αγώνες η χαρά, τα χαμόγελα, η επιτυχία από την αποτυχία και την απογοήτευση τα χωρίζει μια κλωστή.

Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία των αγώνων το απρόοπτο, οι ανατροπές.

Μια από τις μεγάλες μορφές στο μαγικό κόσμο των αγώνων και συγκριμένα στα ράλι είναι ο Κάρλος Σάινθ.

Ο Ισπανός, 56 χρόνων, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι (1990-1992) με την πρώτη του νίκη μαζί με τον συνοδηγό του Λούις Μόγια να είναι στο ράλι Ακρόπολις του 1990 (Toyota Celica), με 26 νίκες κaι δύο φορές νικητής στο Ντακάρ (2010 με VW Touareg, 2018 με Peugeot 3008 DKR maxi).

O Σάινθ στο φετινό Ντακάρ οδηγεί για τη Mini με συνοδηγό τον Κρουζ.

Στην 3η όμως Ειδική Διαδρομή, μια μεγάλη τρύπα σε κάποιον από τους αμμόλοφους στην έρημο του Περού, είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει η μπροστινή ανάρτηση του Mini και το πλήρωμα να εγκαταλείψει.

Διόρθωσαν όμως τη ζημιά οι μηχανικοί, αλλά το πλήρωμα είναι τόσο πίσω από χρόνο, που δεν έχει καμία ελπίδα για διάκριση. Συνεχίζει όμως στο βωμό της βελτίωσης καθώς κάθε χλμ. είναι κομμάτι μοναδικής εμπειρίας.

Από την εγκατάλειψη λοιπόν του super star Κάρλος Σάινθ πήραν «φωτιά» οι φωτογραφικές μηχανικές και να τι υλικό μαζεύτηκε, γεμάτο από συναισθήματα.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.