Είστε εδώ

Αγώνες

Ντακάρ 2019: Η άλλη πλευρά

του Σωτήριου Χάλλα

Στους αγώνες η χαρά, τα χαμόγελα, η επιτυχία από την αποτυχία και την απογοήτευση τα χωρίζει μια κλωστή.

Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία των αγώνων το απρόοπτο, οι ανατροπές.

Μια από τις μεγάλες μορφές στο μαγικό κόσμο των αγώνων και συγκριμένα στα ράλι είναι ο Κάρλος Σάινθ.

Ο Ισπανός, 56 χρόνων, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι (1990-1992) με την πρώτη του νίκη μαζί με τον συνοδηγό του Λούις Μόγια να είναι στο ράλι Ακρόπολις του 1990 (Toyota Celica), με 26 νίκες κaι δύο φορές νικητής στο Ντακάρ (2010 με VW Touareg, 2018 με Peugeot 3008 DKR maxi).

O Σάινθ στο φετινό Ντακάρ οδηγεί για τη Mini με συνοδηγό τον Κρουζ.

Στην 3η όμως Ειδική Διαδρομή, μια μεγάλη τρύπα σε κάποιον από τους αμμόλοφους στην έρημο του Περού, είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει η μπροστινή ανάρτηση του Mini και το πλήρωμα να εγκαταλείψει.

Διόρθωσαν όμως τη ζημιά οι μηχανικοί, αλλά το πλήρωμα είναι τόσο πίσω από χρόνο, που δεν έχει καμία ελπίδα για διάκριση. Συνεχίζει όμως στο βωμό της βελτίωσης καθώς κάθε χλμ. είναι κομμάτι μοναδικής εμπειρίας.

Από την εγκατάλειψη λοιπόν του super star Κάρλος Σάινθ πήραν «φωτιά» οι φωτογραφικές μηχανικές και να τι υλικό μαζεύτηκε, γεμάτο από συναισθήματα.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.