Είστε εδώ

Αγώνες

Ντακάρ 2019-5η Ειδική Διαδρομή: Ο Λεμπ την Ειδική Διαδρομή, ο Αλ Ατίγια στη γενική

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi ήταν οι νικητές της 5ης Ειδικής Διαδρομής του Ντακάρ μήκους 450 χλμ.

Μάλιστα οι 9 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι, πριν την 5η Ειδική Διαδρομή επισκεύασαν μόνοι τους το αυτοκίνητο, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες καθώς ήταν Ειδική Διαδρομή «μάραθων» που σημαίνει ότι στο τέλος της 4ης Ειδικής όλοι οι συμμετέχοντες επισκεύασαν τα οχήματα με ότι ανταλλακτικά και εργαλεία διάθεταν μαζί τους, εκτός από τα ελαστικά.

Να σημειωθεί ότι οι Λεμπ—Ελενά είχαν πάθει μεγάλη ζημιά στην πίσω αριστερή ανάρτηση καθώς κάλυψαν περισσότερα από 30 χλμ με κλαταρισμένο ελαστικό στην 4η Ειδική Διαδρομή.

Δεύτερος στην 5η Ε.Δ. ήταν ο Αλ Ατίγια (Τoyota Hilux) + 10’22’’, τρίτος ο Ρόμα (                                                                                             Mini) + 24’04’’ και τέταρτος ο Πετερανσέλ (Mini) +26’09’’.

Έτσι στη γενική κατάταξη ο Αλ Ατίγια εξακολουθεί να φιγουράρει πρώτος, 24’.02’’ διαφορά από τον Πετερανσέλ και 34’.33’’ από τον Ρόμα.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου είναι ημέρα ξεκούρασης και ανασύνταξης.

Ο αγώνας ξαναρχίζει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου με την 6η Ειδική Διαδρομή συνολικού μήκους  502 χλμ. από τα οποία τα 336, τα χλμ. της Ειδικής Διαδρομής.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.