Είστε εδώ

Αγώνες

Ντακάρ 2019-5η Ειδική Διαδρομή: Ο Λεμπ την Ειδική Διαδρομή, ο Αλ Ατίγια στη γενική

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi ήταν οι νικητές της 5ης Ειδικής Διαδρομής του Ντακάρ μήκους 450 χλμ.

Μάλιστα οι 9 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι, πριν την 5η Ειδική Διαδρομή επισκεύασαν μόνοι τους το αυτοκίνητο, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες καθώς ήταν Ειδική Διαδρομή «μάραθων» που σημαίνει ότι στο τέλος της 4ης Ειδικής όλοι οι συμμετέχοντες επισκεύασαν τα οχήματα με ότι ανταλλακτικά και εργαλεία διάθεταν μαζί τους, εκτός από τα ελαστικά.

Να σημειωθεί ότι οι Λεμπ—Ελενά είχαν πάθει μεγάλη ζημιά στην πίσω αριστερή ανάρτηση καθώς κάλυψαν περισσότερα από 30 χλμ με κλαταρισμένο ελαστικό στην 4η Ειδική Διαδρομή.

Δεύτερος στην 5η Ε.Δ. ήταν ο Αλ Ατίγια (Τoyota Hilux) + 10’22’’, τρίτος ο Ρόμα (                                                                                             Mini) + 24’04’’ και τέταρτος ο Πετερανσέλ (Mini) +26’09’’.

Έτσι στη γενική κατάταξη ο Αλ Ατίγια εξακολουθεί να φιγουράρει πρώτος, 24’.02’’ διαφορά από τον Πετερανσέλ και 34’.33’’ από τον Ρόμα.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου είναι ημέρα ξεκούρασης και ανασύνταξης.

Ο αγώνας ξαναρχίζει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου με την 6η Ειδική Διαδρομή συνολικού μήκους  502 χλμ. από τα οποία τα 336, τα χλμ. της Ειδικής Διαδρομής.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.