Είστε εδώ

Αγώνες

Nτακάρ 2019- 4η Ειδική Διαδρομή: Ο Αλ Ατίγια μεγαλώνει τη διαφορά

του Γιάννη Σταυρόπουλου

O Aλ Ατίγια με το Toyota Hilux ήταν ο ταχύτερος στην 4η Ειδική Διαδρομή του Ντακάρ μήκους 351 χλμ. με δεύτερο τον Πετερανσέλ + 1’:52’’.

Έτσι ο οδηγός από το Κατάρ αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τον Πετερανσέλ (Mini) +8:55 και από τον «αθόρυβο» Ρόμα (Mini) +20:51. Φυσικά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα καθώς ο αγώνας δεν έχει φτάσει ούτε στο μέσον της διαδρομής.

Στην 4η Ε.Δ. ένα ελαστικό μεταξύ των άλλων καθυστέρησε τον Λεμπ για περισσότερο από 12 λεπτά «γράφοντας» τον 5ο χρόνο, (βρίσκεται 6ος στη γενική κατάταξη) ενώ τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ντε Βιγιέ (Toyota Hilux) ξεπεράστηκαν κατά κάποιον τρόπο με τη βοήθεια του Τεν Μπρικε (Toyota Hilux) τερματίζοντας αντίστοιχα στην 27η και 37η θέση αντίστοιχα, ενώ στη γενική βρίσκονται ο μεν Τεν Μπρίκε 19ος ο δε Ντε Βιγιέ 29ος

Ο Κάρλος Σάινθ αφού επισκευάστηκε το Mini ύστερα από τη μεγάλη βούτα στην 3η Ειδική Διαδρομή, που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει η μπροστινή ανάρτηση, συνεχίζει την προσπάθεια του και στην 4η Ε.Δ. σημείωσε τον 7ο χρόνο, αλλά στη γενική βρίσκεται στην 23η θέση με 4 ώρες 40’ 38’’ από την κορυφή.

Η 4η Ειδική Διαδρομή ήταν η πρώτη «μάραθων» Ειδική Διαδρομή του αγώνα που μετά το τέλος της, το πλήρωμα με ό,τι εργαλεία και  ανταλλακτικά υπάρχουν  στο αυτοκίνητο  το προετοιμάζουν χωρίς τη βοήθεια των μηχανικών για την επόμενη Ε.Δ., την 5η Ειδική Διαδρομή των 450 χλμ.

Τελευταία Ειδική Διαδρομή πριν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, ημέρα ξεκούρασης και ανασύνταξης δυνάμεων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.