Είστε εδώ

Αγώνες

Nτακάρ 2019- 4η Ειδική Διαδρομή: Ο Αλ Ατίγια μεγαλώνει τη διαφορά

του Γιάννη Σταυρόπουλου

O Aλ Ατίγια με το Toyota Hilux ήταν ο ταχύτερος στην 4η Ειδική Διαδρομή του Ντακάρ μήκους 351 χλμ. με δεύτερο τον Πετερανσέλ + 1’:52’’.

Έτσι ο οδηγός από το Κατάρ αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τον Πετερανσέλ (Mini) +8:55 και από τον «αθόρυβο» Ρόμα (Mini) +20:51. Φυσικά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα καθώς ο αγώνας δεν έχει φτάσει ούτε στο μέσον της διαδρομής.

Στην 4η Ε.Δ. ένα ελαστικό μεταξύ των άλλων καθυστέρησε τον Λεμπ για περισσότερο από 12 λεπτά «γράφοντας» τον 5ο χρόνο, (βρίσκεται 6ος στη γενική κατάταξη) ενώ τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ντε Βιγιέ (Toyota Hilux) ξεπεράστηκαν κατά κάποιον τρόπο με τη βοήθεια του Τεν Μπρικε (Toyota Hilux) τερματίζοντας αντίστοιχα στην 27η και 37η θέση αντίστοιχα, ενώ στη γενική βρίσκονται ο μεν Τεν Μπρίκε 19ος ο δε Ντε Βιγιέ 29ος

Ο Κάρλος Σάινθ αφού επισκευάστηκε το Mini ύστερα από τη μεγάλη βούτα στην 3η Ειδική Διαδρομή, που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει η μπροστινή ανάρτηση, συνεχίζει την προσπάθεια του και στην 4η Ε.Δ. σημείωσε τον 7ο χρόνο, αλλά στη γενική βρίσκεται στην 23η θέση με 4 ώρες 40’ 38’’ από την κορυφή.

Η 4η Ειδική Διαδρομή ήταν η πρώτη «μάραθων» Ειδική Διαδρομή του αγώνα που μετά το τέλος της, το πλήρωμα με ό,τι εργαλεία και  ανταλλακτικά υπάρχουν  στο αυτοκίνητο  το προετοιμάζουν χωρίς τη βοήθεια των μηχανικών για την επόμενη Ε.Δ., την 5η Ειδική Διαδρομή των 450 χλμ.

Τελευταία Ειδική Διαδρομή πριν το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, ημέρα ξεκούρασης και ανασύνταξης δυνάμεων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.