Είστε εδώ

Αγώνες

Ντακάρ 2019- 2η Ειδική Διαδρομή : Η σειρά του Λεμπ

Η μαγεία των αγώνων είναι το απρόοπτο, πόσο μάλλον στο Ντακάρ. 

Οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi ταλαιπωρήθηκαν στην 1η Ειδική Διαδρομή του αγώνα μήκους 84 χλμ,. αλλά στη 2η 342 όρθωσαν ανάστημα την κέρδισαν, τη στιγμή που οι Αλ Ατίγια (Toyota Hilux) και Πετερανσέλ (Mini) κολλούσαν στους αμμόλοφους και τα χαμένα λεπτά τους έριχναν βαθιά πίσω στην κατάταξη. 

Στην 2η Ε.Δ. ο Λεμπ κατόρθωσε να την κερδίσει 8 δευτ. μπροστά από τον Ρόμα (Mini) και Τεν Μπρίκε(Toyota Hilux) 1’ 20’’ και Ντε Βιγιέ(Toyota Hilux) 1’ 31’’.

Στη γενική κατάταξη πέρασε πρώτος ο Ντε Βιγιέ (Toyota Hilux) με δεύτερο τον Τεν Μπρίνκε(Toyota Hilux) +28’’ και τρίτο τον Ρόμα (Mini) + 42’’.

Ο Λεμπ (Peugeot 3008 DKR maxi) βρίσκεται 5ος +1’56’’, ο Σάινθ 6ος +2’ 28’’.

Η αφιλόξενη έρημος έριξε στην 8η θέση τον Αλ Ατίγια (Toyota Hilux) +3’ 26’’ και στην 13η τον Πετερανσέλ (Mini) +13’ 55’’.

Tην Τετάρτη 9 Ιανουαρίου διεξάγεται η 3η διαδρομή συνολικού μήκους 467 χλμ. Από αυτά, τα 331 χλμ. είναι το μήκος  της Ειδικής Διαδρομής. 

Για να δούμε τις νέες ανατροπές θα φέρει η «άμμος» του Περού.  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.