Είστε εδώ

Αγώνες

Ντακάρ 2019- 2η Ειδική Διαδρομή : Η σειρά του Λεμπ

Η μαγεία των αγώνων είναι το απρόοπτο, πόσο μάλλον στο Ντακάρ. 

Οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi ταλαιπωρήθηκαν στην 1η Ειδική Διαδρομή του αγώνα μήκους 84 χλμ,. αλλά στη 2η 342 όρθωσαν ανάστημα την κέρδισαν, τη στιγμή που οι Αλ Ατίγια (Toyota Hilux) και Πετερανσέλ (Mini) κολλούσαν στους αμμόλοφους και τα χαμένα λεπτά τους έριχναν βαθιά πίσω στην κατάταξη. 

Στην 2η Ε.Δ. ο Λεμπ κατόρθωσε να την κερδίσει 8 δευτ. μπροστά από τον Ρόμα (Mini) και Τεν Μπρίκε(Toyota Hilux) 1’ 20’’ και Ντε Βιγιέ(Toyota Hilux) 1’ 31’’.

Στη γενική κατάταξη πέρασε πρώτος ο Ντε Βιγιέ (Toyota Hilux) με δεύτερο τον Τεν Μπρίνκε(Toyota Hilux) +28’’ και τρίτο τον Ρόμα (Mini) + 42’’.

Ο Λεμπ (Peugeot 3008 DKR maxi) βρίσκεται 5ος +1’56’’, ο Σάινθ 6ος +2’ 28’’.

Η αφιλόξενη έρημος έριξε στην 8η θέση τον Αλ Ατίγια (Toyota Hilux) +3’ 26’’ και στην 13η τον Πετερανσέλ (Mini) +13’ 55’’.

Tην Τετάρτη 9 Ιανουαρίου διεξάγεται η 3η διαδρομή συνολικού μήκους 467 χλμ. Από αυτά, τα 331 χλμ. είναι το μήκος  της Ειδικής Διαδρομής. 

Για να δούμε τις νέες ανατροπές θα φέρει η «άμμος» του Περού.  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.