Είστε εδώ

Αγώνες

Mazda RX-Vision GT3 Concept:Ψηφιακό και αγωνιστικό

του Γιώργου Ψαρρά

To 2015 η Mazda παρουσίασε στο Σαλόνι του Τόκιο το RX-Vision Concept, το οποίο ξεκινάει πέντε χρόνια αργότερα την καριέρα του, όχι στον πραγματικό, αλλά στο ψηφιακό κόσμο.

Από χτες λοιπόν έχει μια θέση στο γκαράζ του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Gran Turismo Sport. Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε το εικονικό αγωνιστικό όχημα RX-Vision GT3 Concept, το οποίο ανέπτυξε η Mazda σε συνεργασία με την  Polyphony Digital.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία έχουν γίνει οι απαραίτητες τροποποίησες ώστε να εναρμονίζεται με τους κανονισμούς της FIA για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα GT3, ενώ πληροί επίσης με τις προδιαγραφές του Gran Turismo Sport στην κατηγορία Gr.3.

Οι βασικότερες αλλαγές αφορούν την αύξηση των μετατροχίων, το πλάτος των φτερών που μεγάλωσε, ενώ για αεροδυναμικούς λόγους και για καλύτερη ψύξη του κινητήρα στο εμπρός καπό υπάρχει ένα μεγάλος αεραγωγός. Παρατηρήστε επίσης τα πλευρικά μαρσπιέ, τη θεόρατη πίσω αεροτομή, το εμπρός splitter και τον πίσω διαχύτη.

Για εξυπηρέτηση της αεροδυναμικής μειώθηκε αρκετά το ύψος του αμαξώματος, ενώ χαμήλωσε και η θέση οδήγησης. Οι παίκτες του Gran Turismo Sport θα κρατάνε τα ινία ή μάλλον το χειριστήριο του PlayStation 4, με το οποίο θα καλπάζουν οι 570 ίπποι που παράγει ο περιστροφικός κινητήρας Skyactiv-R με τους τέσσερις ρότορες.

Για να ζυγίζει όσο το δυνατόν λιγότερο το RX-Vision GT3 Concept αφαιρέθηκε από το εσωτερικό του οσηδήποτε περιττό, ενώ ταυτόχρονα επιτεύχθηκε χαμηλότερο κέντρο βάρους. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η κατανομή βάρους εμπρός-πίσω είναι 48:52.

Το σπαρτιάτικο εσωτερικό έχει καθαρά οδηγοκεντρική σχεδίαση, ενώ το τιμόνι προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα σε συνθήκες αγώνα. Οι πιο επιτυχημένοι παίκτες του Gran Turismo Sport, ηλικίας άνω των 18 ετών, που χρησιμοποιούν οχήματα της Mazda, όπως το νέο RX-Vision GT3 Concept, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πιστοποιημένο από τη FIA Πρωτάθλημα Gran Turismo, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη όλου του κόσμου το 2020.

Σχετικά άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.