Είστε εδώ

Αγώνες

Lexus: Η αγωνιστική πτυχή του LC

του Γιώργου Ψαρρά

Με το LC που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία θα λάβει μέρος η Lexus στον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ που θα διοργανωθεί 12-13 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία που συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά το αγωνιστικό LC βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής που λανσαρίστηκε πέρυσι, ενώ οι μηχανικοί της Toyota Gazoo Racing έχουν φροντίσει ώστε να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Παράλληλα το αγωνιστικό LC ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες που θα δούμε σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Lexus. Οι εν λόγω τεχνολογίες αφορούν τη μείωση του βάρους και της κατανάλωσης καυσίμου, την ενίσχυση της ακαμψίας, τη βελτίωση της αεροδυναμικής, της ανάρτησης και της ορατότητας που έχει ο οδηγός.

Το αγωνιστικό LC θα τροφοδοτείται από τον τροποποιημένο V8 κινητήρα 2UR-GSE των 5.0 λίτρων, ωστόσο δεν έγιναν γνωστές περαιτέρω τεχνικές πληροφορίες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.