Είστε εδώ

Αγώνες

Λε Μαν 24 ώρες: Πότε θα γίνει ο αγώνας;

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ένας από τους πιο φημισμένους αγώνες του πλανήτη είναι οι 24 Ώρες του Λε Μαν. Ο φετινός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 13-14 Ιουνίου.

Όμως ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με τον κορωνοϊό και αν τότε αυτή η πανδημία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ραστώνης, που είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή του, θα αποτελεί παρελθόν.

Ο κορωνοϊός είναι και ο μεγάλος πονοκέφαλος για την οργάνωση. Έτσι έχει αποφασιστεί μια συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής που στις 15 Απριλίου θα ανακοινωθεί εάν θα γίνει στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ή θα αλλάξει.

Σύμφωνα πάντως με την οργάνωση ο αγώνας θα γίνει το 2020.

Να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος αγώνας των μοτοσυκλετών που ήταν προγραμματισμένος για τις 18-19 Απριλίου θα διεξαχθεί 5-6 Σεπτεμβρίου, ενώ ακυρώθηκαν και τα 1000 Μίλια στην πίστα του Σέμπρινγκ στις Η.Π.Α που ήταν προγραμματισμένο για τις 20 Μαρτίου καθώς επίσης και οι 6 Ώρες στο Σπα στο Βέλγιο 23-25 Απριλίου, αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πολλοί ιδιοκτήτες κλασικών μοντέλων επιλέγουν να κάνουν τροποποιήσεις στα αυτοκίνητά τους, με πιο συνήθη σκοπό την αύξηση της ισχύος, δραστηριότητα η οποία θα συνεχιστεί παρά τον ερχομό των ηλεκτρικών.

Στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού (covid-19) έχουν ριχτεί αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες έχουν αναλάβει την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού, ενώ η Mercedes δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το North American International Auto Show (NAIAS), η πιο σημαντική έκθεση αυτοκινήτου που ήταν προγραμματισμένη τον Ιούνιο στη Μέκκα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, στο Ντιτρόιτ, αναβλήθηκε, λόγω κορωνοϊού. 

Με τον κορωνοϊκό να θερίζει στην Ιταλία, ο ένας αγώνας μετά τον άλλον, όπως είναι φυσικό, αναβάλλεται.

Έχει αρχίσει να γίνεται μόδα. Το αυτοκίνητο που οδηγούμε καθημερινά, να στολίζει σε κλίμακα ένα μέρος του σπιτιού μας.

Ο Αντρέα Αντάμο είναι ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport. Αυτή την περίοδο το τμήμα υπολειτουργεί καθώς όλοι οι αγώνες έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για ανάκριση στον ισχυρό άνδρα της Hyundai Motorsport. 

Lamborghini Urus

Η Ιταλία πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων  από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα. 

Μπορεί ο Μπέρνι Έκλεστον να πούλησε στα τέλη του 2016 τη Formula 1 στη Liberty Media, όμως είχε βρεθεί στο τιμόνι του αθλήματος σχεδόν για σαράντα χρόνια, οπότε η άποψή του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ξεπεράσει τις 100.000, ο κρατικός μηχανισμός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να είναι διαθέσιμη, με την Toyota να είναι από τις εταιρείες που αποφάσισαν να συνδράμουν, με μία σειρά από ενέργειες.