Είστε εδώ

Αγώνες

Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλι: Αντρεούτσι-Αντρεούσι πρωταθλητές για 11η φορά

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Τι σερί έχει αυτό το δίδυμο Πάολο Αντρεούτσι –Άννα Αντρεούσι με το εργοστασιακό Peugeot 208 T16 R5.

Κατέκτησαν το Ιταλικό πρωτάθλημα ράλι για 11η συνεχή χρονιά.

Ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, ίσως το πιο ανταγωνιστικό της Ευρώπης με πολύ δυνατές συμμετοχές και τουλάχιστον 6 πληρώματα, ικανά για τη νίκη.

Αυτό δείχνει εκτός των άλλων και το επίπεδο των οδηγών, αλλά και την αξία του πρωταθλητή.

11 σερί πρωταθλήματα για τους Πάολο Αντρεούτσι –Άννα Αντρεούσι. 

Απίθανο ρεκόρ που δείχνει μεταξύ των άλλων και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το θεσμό σε μια χρονιά που είχε πολλές δοκιμασίες για το πλήρωμα.

Αρχικά τον Ιούλιο με τη σφοδρή έξοδο κατά τη διάρκεια των δοκιμών με την Άννα να καταλήγει στο νοσοκομείο με πολλά κατάγματα, και τις δύο εγκαταλείψεις στα ράλι Ρώμης και Αντριάτικο, έδειχναν ότι η υπόθεση για τον 11ο τίτλο ήταν χαμένη.

Όμως στους αγώνες τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να εμφανιστεί η καρό σημαία.

Και όταν εμφανίστηκε η καρό σημαία, το πλήρωμα του εργοστασιακού Peugeot 208 T16 R5 γεύτηκε τη σαμπάνια των πρωταθλητών.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Από την έρημο του Ντακάρ και τη 3η θέση στο βάθρο, στα χιονιά και στο κρύο του Μόντε Κάρλο –σε διαδρομές γύρω από την Γκάπ-για τους Λεμπ-Ελενά την πρεμιέρα του WRC, το ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Ράλι Μόντε Κάρλο-Citroen Racing

Όπως και να το κάνουμε όταν έχεις κερδίσει 5 φορές στη σειρά το ράλι Μόντε Κάρλο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια, θεωρείσαι το Νο 1 φαβορί για τη νίκη.

Ο λόγος για τον Οζιέ (στο δεξί bucket πάντα ο Ινγκρασιά) που από το 2019 θα οδηγεί για τη Citroen Racing.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Ο 39χρονος Ιρλανδός Κρις Μικ επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του WRC, με την ομάδα της Toyota Gazoo Racing που ηγείται ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν.

Κάρλος Γκον

Η Nissan μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον στις 19 Νοεμβρίου ουσιαστικά έχει κηρύξει τον πόλεμο στο πρώην αφεντικό της και τώρα επανέρχεται με νέες κατηγορίες.

Land Rover Discovery

Όταν ένα μοντέλο, όπως το Discovery, έχει συμπληρώσει τρεις επιτυχημένες δεκαετίες ζωής και έχει σημειώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις, τότε η δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης αποτελεί μάλλον μονόδρομο για τη Land Rover.

Ταξινομήσεις premium κατηγορίας

Για μια ακόμα χρονιά η Mercedes τόσο στη χώρα μας, όσο και στις τέσσερις γωνιές της Γης, δεν άφησε το πρώτο σκαλί του βάθρου, στην premium κατηγορία.

Volkswagen ID.R

Μετά το ρεκόρ που σημείωσε το ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R στην ανάβαση του Πάικς Πικ στην Αμερική (4.302 χλμ. είναι η απόσταση από το ύψος της θάλασσας στην τερματισμό) με τον Ντιμά στο τιμόνι, ετοιμάζεται για ένα άλλο ρεκόρ.

Google Maps

Το Google Maps είναι ίσως η πιο δημοφιλής εφαρμογή πλοήγησης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο χάρη στην ποιοτική και εύκολη πλοήγηση που προσφέρει.

Skoda

Την ευθύνη για τη στρατηγική εξάπλωση του Ομίλου Volkswagen στην Ινδία έχει αναλάβει η Skoda.

Porsche

Τη σχέση της με τα ράλι αποφάσισε να αναθερμάνει η Porsche, καθώς προετοιμάζει δυναμική επιστροφή.