Είστε εδώ

Αγώνες

ΕRC-Αζόρες : Ο Λούκιανουκ δείχνει τον δρόμο

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

15 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους περιλαμβάνει το πρόγραμμα και στις 10 Ειδικές Διαδρομές οι πρωταθλητές του 2018, Λούκιανουκ-Αρνούτοφ οδηγώντας για πρώτη φορά το Citroen C3 R5 οδηγούν την κούρσα έχοντας κερδίσει τις 9 από τις 10 Ειδικές Διαδρομές του πρώτου σκέλους (μια κέρδισε ο Λουμπέ).

Ο Μούρα με Skoda Fabia R5 βρίσκεται στη δεύτερη θέση με διαφορά 40,1 δευτ. Εχει μια διαφορά ασφαλείας ο Λούκιανουκ από τον 2ο, αν και στους αγώνες μέχρι να εμφανιστεί η καρό σημαία τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ευχάριστη έκπληξη η συμμετοχή των Κυπρίων Τσουλόφτα-Χρυσοστόμου με Skoda Fabia R5. Βρίσκονται στην 9η θέση, στην πρώτη τους αυτή συμμετοχή σε έναν δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα με στενές και «κλειστές» Ειδικές Διαδρομές.

Επικροτούμε τη συμμετοχή των Κυπρίων στο ERC καθώς ο μόνος τρόπος να εξελιχθείς είναι να συμμετέχεις σε αγώνες με έντονο συναγωνισμό, εκεί που οι δοκιμές είναι περιορισμένες και το ταλέντο του όποιου οδηγού βγαίνει στην επιφάνεια.    

Το 2ο σκέλος περιλαμβάνει 5 Ειδικές Διαδρομές 108 χλμ. που θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε και μερικά πλάνα στο video που ακολουθεί.       

Σχετικά άρθρα

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.