Είστε εδώ

Αγώνες

Ενιαίο - Skoda Fabia 1.2 TSI: Νίκες, πρωτάθλημα, ενστάσεις

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο αγώνας της Τρίπολης έβγαλε τον φετινό πρωταθλητή, τον Νίκο Ζάχο νικητή του 1ου από τους δύο αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι στην Τρίπολη.

Παρά το γεγονός ότι η επικύρωση της νίκης από τον 2ο αγώνα του Ζάχου εκκρεμεί, καθώς αναμένεται η απόφαση των αγωνοδικών για τη νομιμότητα του Fabia που οδηγούσε όπως και του Κύρκου, το χρώμα του πρωταθλητή δεν αλλάζει. 

Οι αγωνοδίκες εξετάζουν εάν τα δύο αυτοκίνητα είναι νόμιμα με τον κανονισμό καθώς βρέθηκαν χωρίς τα προστατευτικά πλαστικά των εμπρός αεραγωγών μετά το τέλος του αγώνα. Μπορεί το εξάρτημα αυτό να μην επηρεάζει την απόδοση του αυτοκινήτου, αλλά οι κανονισμοί είναι κανονισμοί.

Αναμένεται επίσης και η ανακοίνωση για το αυτοκίνητο του Κυρλαγκίτση καθώς βρέθηκε με διαφοροποίηση στη γείωση της καλωδίωσης, σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο.

Εκκρεμεί επίσης απόφαση των αγωνοδικών σε ένσταση του Ποτουρίδη κατά του Κύρκου για αντιαθλητική οδήγηση (τζαρτζαρίσματα) κατά τη διάρκεια του 2ου αγώνα του Ενιαίου (πριν βγουν γενικά και αόριστα συμπεράσματα υπάρχει στο διαδίκτυο video με φάσεις από τη μάχη μεταξύ των δύο οδηγών).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο pole man Κύρκος δεν εκμεταλλεύτηκε τον ταχύτερο χρόνο που είχε επιτύχει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, άργησε να εκκινήσει, για να στρίψει τελικά 8ος με τον Ζάχο να παίρνει την πρωτοπορία και να τερματίζει πρώτος, με μια ανάσα πίσω του ο Χαραλαμπόπουλος. Η νίκη αυτή του εξασφάλισε το πρωτάθλημα  Ενιαίου 2017.

Ο Χαραλαμπόπουλος όντας δεύτερος, πήρε τη νίκη στην κατηγορία των «Νέων» με τρίτο και δεύτερο «Νέο» τον Κυρλαγκίτσης.

Ακολούθησαν  Κουκέας,  Καμιτσάκης  Ρουστέμης, Κύρκος, Ποτουρίδης Δουλτσίνος, και 10ος  ο «ΛεΜαν» στον πρώτο του αγώνα με το Skoda Fabia 1.2 TSI.

Στο δεύτερο αγώνα που έχει αντίστροφη εκκίνηση (οι 6 πρώτοι του 1ου αγώνα εκκινούν τελευταίοι) ο  Ρουστέμης, ο οποίος εκκίνησε πρώτος πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Κυρλαγκίτση και τρίτο τον Ζάχο με Κύρκο, Καμιτσάκη, Ποτουρίδη, Κουκέα, «ΛεΜαν» Δουλτσίνο και Σαρταμπάκο να ακολουθούν συμπληρώνοντας  την βαθμολογούμενη δεκάδα της γενικής κατηγορίας.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.