Είστε εδώ

Αγώνες

Dakar, 7η Ειδική Διαδρομή : Ο Σάινθ στη μαύρη μέρα του αγώνα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Δεν ξεκίνησε μς τους καλύτερους οιωνούς το 2ο σκέλος του ράλι Ντακάρ .

Συγκριμένα ο Πορτογάλος αναβάτης Πάουλο Γκοντσάλβες οδηγώντας τη Honda του είχε μια πτώση στο 276ο χλμ. της 7ης Ειδικής Διαδρομής την Κυριακή 12 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να κοπεί το νήμα της ζωής του. Για τον άτυχο Πορτογάλο ήταν το 13ο Ντακάρ της καριέρας του.

Στον αγώνα, οι Σάινθ-Κρουζ με Mini buggy ήταν οι ταχύτεροι στην 7η Ειδική Διαδρομή, μήκους 546 χλμ., 2’12’’ μπροστά από τους Αλ Ατίγια-Μπομέλ (Toyota Hilux) και 2’53’’ των Πετερανσέλ-Φιούζα (Mini buggy).

6ος ταχύτερος χρόνος για τον Αλόνσο που «μαζεύει» συνεχώς εμπειρίες οδηγώντας το Toyota Hilux με συνοδηγό τον Κομά.

Έτσι μετά την 7η Ειδική Διαδρομή ο Σάινθ αύξησε τη διαφορά από τον Αλ Ατίγια στα 10’ και στα 19’13’’ από τον  Πετερανσέλ.

Ο δρόμος όμως είναι πολύ μακρύς ακόμα καθώς απομένουν άλλες 5 Ειδικές Διαδρομές . 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.