Είστε εδώ

Αγώνες

Dakar 2020-8η Ειδική Διαδρομή : Εκπλήξεις…

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η 8η Ειδική Διαδρομή, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, ακυρώθηκε για τις μοτοσυκλέτες λόγω του θανάτου του Πάουλο Γκοντσάλβες κατά τη χθεσινή Ειδική Διαδρομή του Ντακάρ.

Ο αγώνας συνεχίστηκε για τα αυτοκίνητα, με πρώτους στην 8η Ειδική Διαδρομή τους Σάινθ-Κρουζ (Mini) που δυσκολεύτηκαν στον προσανατολισμό καθώς δεν υπήρχαν και οι ροδιές από τις μοτοσυκλέτες για να τους βοηθήσουν.

Έτσι οι τρεις πρώτοι έχασαν πολύ χρόνο με τους Σεραντορί-Λιρκουίν (SRT racing) να είναι ταχύτεροι, κατά 4’04’’ των Αλόνσο-Κομά (Toyota Hilux) που είχαν και κλαταρισμένο ελαστικό.

Η 2η θέση για τον Αλόνσο ήταν το καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη του εμφάνιση στο μαραθώνιο του Ντακάρ δηλώνοντας μάλιστα ότι του αρέσει να οδηγεί στους αμμόλοφους έχοντας «βρει» τα μυστικά τους.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα 32 χρόνια που ιδιώτης κερδίζει Ειδική Διαδρομή από εργοστασιακά πληρώματα.

Οι Πετερανσέλ-Φιούζα (Mini buggy) τερμάτισαν στην 9η θέση, οι Αλ Ατίγια-Μπομέλ (Toyota Hilux) στην 11η και οι Σάινθ-Κρουζ στην 15η.  

Στη γενική κατάταξη αλλαγές δεν υπάρχουν στην κορυφή με τον Σάινθ να προηγείται κατά 6’40’’ του Αλ Ατίγια και 13’.09’’ του Πετερανσέλ, με τον Αλόνσο να έχει ανέβει 13ος.

 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.