Είστε εδώ

Αγώνες

Citroen: Μισός αιώνας νίκες με την Total

του Γιώργου Ψαρρά

Πενήντα ολόκληρα χρόνια συνεργασίας με τα λιπαντικά Τotal γιορτάζει η Citroen, τα οποία χρησιμοποιεί στα μοντέλα παραγωγής και στα αγωνιστικά της οχήματα.

Η κοινή τους πορεία ξεκίνησε το 1968 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα λιπαντικών αποκλειστικά για τους κινητήρες της Citroen με στόχο να τους κάνουν φιλικότερους προς το περιβάλλον και πιο οικονομικούς.

Για το λόγο αυτό τα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης των δυο εταιριών συνεργάζονται μεταξύ τους. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα τους είναι το συνθετικό λάδι Total Quartz Ineo First OW-20, το οποίο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό 4%.

Παρέα «τρέχουν» από το 1969 με την αρχή να γίνεται στο Ράλι του Μαρόκου. Μαζί έχουν ανέβει πολλές φορές στο βάθρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με αποκορύφωμα από το 2003 έως το 2012, καθώς στο διάστημα αυτό κατέκτησαν οχτώ τίτλους κατασκευαστών  και εννέα οδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Tο 2014 εισήλθαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) πετυχαίνοντας τρεις τίτλους κατασκευαστών, τρεις τίτλους οδηγών και 50 νίκες. Το 2017 αποκόμισαν από το WRC με το C3 WRC δυο νίκες στα Ράλι Μεξικού και Καταλονίας.

Η συνέχιση των επιτυχιών είναι αυτό που επιθυμούν Citroen και Total…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.