Είστε εδώ

Αγώνες

Citroen: Μισός αιώνας νίκες με την Total

του Γιώργου Ψαρρά

Πενήντα ολόκληρα χρόνια συνεργασίας με τα λιπαντικά Τotal γιορτάζει η Citroen, τα οποία χρησιμοποιεί στα μοντέλα παραγωγής και στα αγωνιστικά της οχήματα.

Η κοινή τους πορεία ξεκίνησε το 1968 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα λιπαντικών αποκλειστικά για τους κινητήρες της Citroen με στόχο να τους κάνουν φιλικότερους προς το περιβάλλον και πιο οικονομικούς.

Για το λόγο αυτό τα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης των δυο εταιριών συνεργάζονται μεταξύ τους. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα τους είναι το συνθετικό λάδι Total Quartz Ineo First OW-20, το οποίο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό 4%.

Παρέα «τρέχουν» από το 1969 με την αρχή να γίνεται στο Ράλι του Μαρόκου. Μαζί έχουν ανέβει πολλές φορές στο βάθρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με αποκορύφωμα από το 2003 έως το 2012, καθώς στο διάστημα αυτό κατέκτησαν οχτώ τίτλους κατασκευαστών  και εννέα οδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Tο 2014 εισήλθαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) πετυχαίνοντας τρεις τίτλους κατασκευαστών, τρεις τίτλους οδηγών και 50 νίκες. Το 2017 αποκόμισαν από το WRC με το C3 WRC δυο νίκες στα Ράλι Μεξικού και Καταλονίας.

Η συνέχιση των επιτυχιών είναι αυτό που επιθυμούν Citroen και Total…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.