Είστε εδώ

Αγώνες

Αbarth 124 Rally: Η πρόκληση του 2019

Το αγωνιστικό μοντέλο του ομίλου FCA, το Abarth 124 rally, που αφήνει το 2018 έχοντας κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA R-GT προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά, κάνοντας ένα ωραίο παιχνίδι αριθμών, όπου μέσα από αυτό παιχνίδι υπάρχει και η πρόκληση για το 2019.

Διαβάστε προσεκτικά λοιπόν…

2: Οι κινητήριοι τροχοί. Στον πίσω άξονα μεταδίδεται η κίνηση, φέρνοντας στις μνήμες μας τα πρώτης γενιάς Fiat 124 Abarth, που με Άλεν, Μίκολα, Βερίνι, Λίντμπεργκ, Παγκανέλι, στο τιμόνι κυριαρχούσαν σε άσφαλτο και χώμα.

6: Οι αγώνες που θα προσμετρούν στο Abarth Rally Cup 2019 (4 αγώνες σε ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές και 2 σε χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές).

13: Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει το Abarth 124 Rally (το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA R-GT 2018, την κατηγορία R-GT του ERC και 11 εθνικά πρωταθλήματα).

50: Ο αριθμός των νικών του Abarth 124 Rally στην κατηγορία R-GT.

139: Η κωδική ονομασία του προγράμματος εξέλιξης του Abarth 124 Rally. Ο αριθμός αποκαλύπτει ότι πρόκειται για το 139ο αγωνιστικό που εξελίσσει η Abarth.

300: Η ιπποδύναμη του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 1.8 λίτρων.

335: Η διάμετρος σε χλστ.των δισκόφρενων της Brembo που εφοδιάζονται με 4πιστονες αλουμινένιες δαγκάνες.

1.050: Το βάρος του αγωνιστικού που αγγίζει την ιδανική κατανομή, με 49% του βάρους στον εμπρός άξονα και 51% στον πίσω.

12.000: Το έπαθλο σε ευρώ ανά αγώνα για τον νικητή της κατηγορίας R-GT.

30.000: Το έπαθλο για τον πρωταθλητή της κατηγορίας R-GT.

110.000: Το κόστος σε ευρώ για την αγορά ενός Abarth 124 Rally (το κόστος συμπεριλαμβάνει το παράβολο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ERC).

Καλή-αγωνιστική xρονιά σε όποιον επιλέξει το Abarth 124 Rally, ένα αυτοκίνητο που έχει οδηγήσει και η παλιά δόξα του WRC, o πολύς Φρανσουά Ντελεκούρ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.