Είστε εδώ

Αγώνες

500 μίλια της Ινδιανάπολης: Παρών ο Αλόνσο

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι δεσμοί του Φερνάντο Αλόνσο με τη McLaren είναι τόσο ισχυροί που όπως δείχνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα θα σπάσουν.

Ειδικά μετά την καινούργια συμφωνία του δυο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 που θα τον δούμε να φιγουράρει στις συμμετοχές των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης που είναι ο μεγάλος καημός του Φερνάντο.

Ο Αλόνσο λοιπόν για τον οποίον δεν ήταν σίγουρη η συμμετοχή του με την ομάδα του  Αντρέτι, βρήκε ένα άλλο κόκπιτ στην ομάδα Arrow McLaren Schmidt-Peterson για τον πιο γνωστό αγώνα των ΗΠΑ .

Βέβαια «μιλώντας» για τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης θυμόμαστε την παταγώδη αποτυχία της McLaren το 2019 που η ομάδα ούτε καν προκρίθηκε ώστε να εκκινήσει τον αγώνα.

Ο Αλόνσο μάλιστα «προσπέρασε»το ατυχές γεγονός του 2019 και τόνισε ότι θα δουλέψει πολύ με τη Chevrolet (προμηθευτής του μηχανικού συνόλου) ώστε να γίνει το «πακέτο» όσο πιο πολύ γίνεται ανταγωνιστικό.

Να σημειωθεί ότι στόχος του Αλόνσο είναι να κερδίσει τα 500 μίλια της Ινδιανάπολης ώστε να γίνει ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία του παγκόσμιου Motorsport που κατακτά της νίκες στο Γκράν Πρι του Μονακό, τις 24ώρες του ΛεΜαν και στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης

Τα δύο πρώτα τα έχει κερδίσει, το τρίτο είναι αυτό που λείπει ώστε να κάνει το triple crown .....

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.