Είστε εδώ

Αγώνες

38ο ράλι Σπριντ Κορίνθου : “Roustemis” - Κολτσίδας οι νικητές

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Κάτω από τον ανοιξιάτικο καιρό διεξήχθη το ράλι Σπριντ Κορίνθου, πρώτος γύρος του κυπέλλου χώματος, με τη νίκη να κρίνεται στο τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα.  “Roustemis”-Σπύρος Κολτσίδας με Mitsubishi Evo X είναι οι ταχύτεροι στην τελευταία δοκιμασία και  ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Οι Μποζιονέλος-Παναρίτης (Mitsubishi Evo X) που προηγούντο στο τέλος του 2ου σκέλους ολοκλήρωσαν στη 2η θέση με +6.71 διαφορά και στην 3η οι πρωταθλητές του 2018 Μπαντούνας-Σούκουλης (Mitsubishi Evo VI) + 17.58.

Στην 4η θέση ένα μικτό πλήρωμα ο “Mider” με τη Φαρμάκη με Mitsubishi Evo VIII.

Την F2 κέρδισαν οι “EL Nak jr”-Βίγκος με Renault Clio ενώ στα ιστορικά που προσμετρούσε ως ο πρώτος γύρος του θεσμού η νίκη πήγε στους Πλατή-Νεοφωτίστου με Peugeot 205 GTI, μπροστά από τους Μανδρούκα-Τσάδαρη (Porsche 911) και τρίτους τους Γεωργακόπουλο-Μέτρο (Mazda 323 4WD GTX).

Ο αγώνας που διοργάνωσε το σωματείο Α.Λ.Α.Κ. περιελάμβανε μια Ειδική Διαδρομή το χωμάτινο «Χιλιμόδι» 11.60 χλμ. που διεξήχθη τρείς φορές. 

Δεν θα σταθούμε στο ότι ο αγώνας είχε μόνο μία Ειδική Διαδρομή, κάτι που δεν βοηθάει τα πληρώματα να εξελίσσονται (αλήθεια οι αγώνες γίνονται για τα σωματεία ή για τους αγωνιζόμενους;) καθώς το έχουμε θίξει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά στο χώρο που ήταν το service park, απέναντι από το “korinthian palace” στους αγρούς , δίπλα ακριβώς στον επαρχιακό δρόμο Κορίνθου-Άργους, χωρίς προειδοποιητικές σημάνσεις για τους διερχόμενους οδηγούς, ώστε να τους προειδοποιούν, ενώ δεν υπήρχε επίσης και καμία σήμανση για τη διεξαγωγή του αγώνα στις προσβάσεις της Ειδικής Διαδρομής καθώς οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετώπιζαν πρόβλημα για να φτάσουν στα χωράφια τους. 

Ήθελε ο, αγώνας περισσότερη προσοχή στην οργάνωση. 

Τώρα να δούμε τι συμμετοχές θα έχει ο Πύργος, ο πρώτος χωμάτινος αγώνας του πρωταθλήματος 6-7 Απριλίου, αλλά και το ράλι Κρήτης, πρώτος γύρος για το πρωτάθλημα ασφάλτου 30-31 Μαρτίου. 

Σχετικά άρθρα

SEAT

Με μια πρώτη σκέψη ο κόσμος του βιβλίου και του αυτοκινήτου δε συναντιούνται πουθενά, ωστόσο η SEAT μας εξηγεί ότι υπάρχουν κοινοί παρονομαστές.

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.