Νέο υλικό για τη σύγκρουση Hamilton – Verstappen από κάμερα 360 μοιρών (video)

15 Σεπτεμβρίου 2021

σύγκρουση

Η σύγκρουση Hamilton – Verstappen ήταν το βασικότερο γεγονός του αγώνα στη Monza για το ιταλικό Γκραν Πρι, ο οποίος έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου. Τώρα η Formula 1 έδωσε στη δημοσιότητα το video που κατέγραψαν οι κάμερες 360 μοιρών με τις οποίες είναι εξοπλισμένα και τα δύο μονοθέσια.

Παρακολουθώντας το video, ειδικά εκείνο από το μονοθέσιο του Hamilton, είναι τρομακτικό να βλέπεις τη Red Bull του Verstappen να ανεβαίνει πάνω στο αγωνιστικό της Mercedes και να μένει εκεί.

Μόνο για γνώστες της F1: Μπορείς να ξεχωρίσεις από τον ήχο εάν είναι V8-V10-12 ή V6 Turbo; (Video)

 

Ωστόσο, ακόμα περισσότερο τρομάζει το γεγονός ότι ο Verstappen ενώ η RB16B βρισκόταν πάνω στην W12 και τον Hamilton, αποφάσισε να πατήσει γκάζι μήπως καταφέρει να ξεκολλήσει και να συνεχίσει τον αγώνα. Ο Ολλανδός δεν μπορούσε να γνωρίζει την ακριβή θέση στην οποία είχαν σταματήσει τα δύο μονοθέσια, οπότε θα μπορούσε ο πίσω δεξιά τροχός να βρίσκεται πάνω στο κεφάλι του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το video που δόθηκε στη δημοσιότητα ουσιαστικά αποτελείται από δύο εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους κομμάτια. Το ένα είναι η λήψη από το μονοθέσιο του Hamilton, στην οποία βλέπουμε την RB16B από την κάτω μεριά καθώς περνάει πάνω από το κεφάλι του Βρετανού και σταματάει. Το δεύτερο είναι η λήψη από το μονοθέσιο του Verstappen. Σε αυτό βλέπουμε πώς έγινε η επαφή των ελαστικών ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, την ανάβαση της Red Bull πάνω στη Mercedes και όλες τις κινήσεις του Verstappen μέχρι να βγει και να αρχίσει να απομακρύνεται από το σημείο του ατυχήματος.

Όσα replay και αν έχει δει κάποιος, η λήψη και η οπτική που αποκτά βλέποντας την καταγραφή από την κάμερα των 360 μοιρών για αυτή τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος είναι κάτι το εντελώς ξεχωριστό. Ταυτόχρονα επιτρέπει στον θεατή να καταλάβει ότι η Formula 1 αλλά και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός γενικότερα δεν παύουν να έχουν κίνδυνο, όσα μέτρα προστασίας και αν λαμβάνονται.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 15 Σεπτεμβρίου 2021

Hellenic Petroleum EKO WRC

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Hellenic Petroleum EKO WRC

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Η Formula 1 καταργεί μία παράδοση χρόνων του Μονακό

Η Formula 1 καταργεί μία παράδοση χρόνων του Μονακό

Μία παράδοση χρόνων που ξεχώριζε το Γκραν Πρι του Μονακό από όλα τα άλλα της εκάστοτε σεζόν πρόκειται να τελειώσει το 2022, με το 2021 να είναι η τελευταία χρονιά που εφαρμόστηκε. Το σπάσιμο αυτής της παράδοσης είναι επίσημο καθώς η ανακοίνωση έγινε από τον Stefano...

Διαβάστε Περισσότερα
Dakar 2022: Η Toyota με νέο αυτοκίνητο στον πιο γνωστό μαραθώνιο ανθρώπων και μηχανών

Dakar 2022: Η Toyota με νέο αυτοκίνητο στον πιο γνωστό μαραθώνιο ανθρώπων και μηχανών

Το Hilux στη βελτιωμένη έκδοση θα είναι και για το 2022 το άρμα της Toyota Gazoo Racing στη μάχη για τη νίκη στον πιο γνωστό μαραθώνιο ανθρώπων και μηχανών, το Ντακάρ. Ο αγώνας της ερήμου που είναι προγραμματισμένος από τις 2 Ιανουαρίου έως τις 14 με τη ράμπα του...

Διαβάστε Περισσότερα
SUV της Porsche κόβει τους κινητήρες βενζίνης και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρικό

SUV της Porsche κόβει τους κινητήρες βενζίνης και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρικό

Αποκλειστικά ηλεκτρικό θα είναι σε λίγα χρόνια ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Porsche, το οποίο μάλιστα φέτος έφερε πάνω από 40.000 πωλήσεις στη γερμανική μάρκα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, παρά το γεγονός ότι η αγορά του αυτοκινήτου έχει επηρεαστεί από την...

Διαβάστε Περισσότερα