Νέο Hyundai TIGER: Εξερευνά πλανήτες και άγρια φύση (video)

10 Φεβρουαρίου 2021

Hyundai

Το νέο Hyundai TIGER μπορεί να διεκδικήσει  πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμα νέο μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας. Το όνομα του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Transforming Intelligent Ground Excursion Robot, οι οποίες υποδηλώνουν και την ταυτότητα του.

Hyundai

Με απλά λόγια το νέο TIGER είναι ένα μη επανδρωμένο μικρό όχημα που διαθέτει τέσσερις ρομποτικούς βραχίονες, οι οποίοι στο κάτω τμήμα τους ενσωματώνουν τροχούς. Αναπτύχθηκε από το New Horizons Studio της Hyundai, το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη του 2020 και έχει την έδρα του στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Ανήκει σε μια νέα κατηγορία οχημάτων, αυτή των Ultimate Mobility Vehicle (UMV). Πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο το νέο TIGER; Μπορεί να μεταφέρει διαφόρων ειδών εμπορεύματα, προμήθειες σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές, όπου δε μπορεί να προσεγγίσει ένα συμβατικό τετράτροχο όχημα. Μπορεί να φανεί ακόμα χρήσιμο στην παρατήρηση άγριων ζώων στη ζούγκλα.

Επιπλέον μπορεί να βοηθάει σωστικά συνεργεία σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, αλλά και να εξερευνήσει της επιφάνεια του φεγγαριού ή ενός άλλου πλανήτη. Σημειώνεται ακόμα ότι μπορεί να συνδεθεί με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα οποία θα φορτίζουν και θα μεταφέρουν το TIGER σε απρόσιτες τοποθεσίες.

 

Hyundai: Αντικαθιστά τους πωλητές αυτοκινήτων με ρομπότ

 

Διαθέτει οκτώ αισθητήρες υπερήχων 360 μοιρών, οκτώ συστοιχίες κάμερας, ραντάρ, GPS και συνδεσιμότητα 4G. Ο μεγάλος αποθηκευτικός του χώρος βρίσκεται στο κέντρο της αρθρωτής του πλατφόρμας. Είναι κατάλληλος για εμπορεύματα και πακέτα άμεσης βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Όταν οι ρομποτικοί του βραχίονες είναι αναδιπλωμένοι το TIGER κινείται όπως ένα κανονικό τετρακίνητο όχημα. Μπορεί να κινείται εμπρός-πίσω, αριστερά-δεξιά και να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του, μετακινώντας κάθε φορά τη θέση των τροχών του.

Σε περίπτωση που συναντήσει κάποιο απροσπέλαστο εμπόδιο χρησιμοποιεί την ικανότητα περπατήματος για να συνεχίσει τη διαδρομή του. Αυτή την ικανότητα είχε και το Elevate, το οποίο ήταν το πρώτο UMV της Hyundai.

TIGER

Το Elevate παρουσιάστηκε το 2019, διέθετε και αυτό ρομποτικούς βραχίονες με τροχούς στο κάτω τμήμα τους, ενώ προσέφερε βοήθεια σε άτομα περιορισμένης κινητικότητας και σε περιοχές που επλήγησαν από κάποια φυσική καταστροφή.

Η βασική διαφορά μεταξύ του Elevate και του TIGER, είναι ότι το πρώτο μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, ενώ το δεύτερο είναι μη επανδρωμένο. Επιπλέον το TIGER είναι αρκετά πιο μικρό σε σύγκριση με το Elevate. Η πρώτη έκδοση του TIGER είναι η X-1, με το X να προέρχεται από τη λέξη experimental, που σημαίνει πειραματικό.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 10 Φεβρουαρίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Ένα νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο σκοπεύει να κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια η Volkswagen, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ralf Brandstätter. Η Volkswagen με αυτό το νέο μικρό μοντέλο θέλει να πετύχει δύο στόχους ταυτόχρονα. Από τη μία θα φέρει την...

Διαβάστε Περισσότερα
Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Το μακρινό 1905 οι ιδρυτές της Skoda, Βάτσλαφ Λάουριν και Βάτσλαφ Κλέμεντ, αποφάσισαν να σταματήσουν την κατασκευή ποδηλάτων. Το επόμενο βήμα τους ήταν η ενασχόληση με τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα. Την ίδια χρονιά κατασκεύασαν το πρώτο τους όχημα, το Voiturette...

Διαβάστε Περισσότερα
Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Την FW43B, δηλαδή το μονοθέσιο του 2021 παρουσίασε η Williams όμως επρόκειτο για μια διαφορετική παρουσίαση, για όλους τους λάθος λόγους. Αρχικά το livery είναι αρκετά ιδιαίτερο και θα κάνει το μονοθέσιο αρκετά ξεχωριστό στα μάτια του κοινού. Το μόνο για το οποίο...

Διαβάστε Περισσότερα