Mercedes: Πέντε οθόνες μέσα στη νέα S-Class (video)

10 Ιουλίου, 2020

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η ναυαρχίδα της Mercedes, η νέα S-Class, θα κάνει απόβαση στους δρόμους, ωστόσο μπορούμε από τώρα να πάρουμε μια γεύση από το τεχνολογικό της οπλοστάσιο.

Η γερμανική εταιρεία λοιπόν επέλεξε να μας δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience), το οποίο εισέρχεται στη δεύτερη γενιά του, μέσα από τη νέα S-Class. Η βασική οθόνη του συστήματος πολυμέσων MBUX καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την κεντρική κονσόλα, έχει μέγεθος 12,8 ίντσες και ενσωματώνει τεχνολογία OLED.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική οθόνη αφής που υπάρχει μέσα στο πολυτελές εσωτερικό της S-Class. Υπάρχουν ακόμα δυο, τοποθετημένες πίσω από τις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Οι εκλεκτοί επιβάτες που φιλοξενούνται συνήθως στα πίσω άνετα καθίσματα της S-Class θα έχουν τώρα τις ίδιες με τους μπροστινούς επιβάτες δυνατότητες πρόσβασης στο σύστημα πολυμέσων, όπως η χρήση του “MBUX Interior Assist” π.χ για οδηγίες σύνδεσης του smartphone μέσω Bluetooth και στις φωνητικές εντολές που ενεργοποιούνται με τη φράση-κλειδί “Hey Mercedes”.

 

Εδώ να πούμε ότι πλέον μπορεί να γίνει περισσότερος διάλογος με το σύστημα φωνητικών εντολών, το οποίο υποστηρίζει 27 διαφορετικές γλώσσες.

Σημειώνεται ότι για τους πίσω επιβάτες μπορούν να υπάρξουν μέχρι και τρεις οθόνες, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις πέντε, μαζί με αυτή του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας.

Όπως είναι λογικό η ύπαρξη τόσων οθονών έχει περιορίσει ακόμα περισσότερο τη χρήση κουμπιών. Σύμφωνα με τη Mercedes η νέα S-Class, σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλα, διαθέτει 27 λιγότερα φυσικά κουμπιά.

Σχετικά με την ασφάλεια, το σύστημα πολυμέσων MBUX δεύτερης γενιάς προσφέρει τώρα μια νέα μέθοδο ελέγχου ταυτότητας εκτός από την κλασική καταχώριση ενός PIN. Συνδυάζει δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου και φωνής, επιτρέποντας την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις ή την επαλήθευση ψηφιακών πληρωμών από το όχημα.

Η λειτουργία προειδοποίησης εξόδου στη νέα S-Class χρησιμοποιεί τις κάμερες για να αναγνωρίσει ότι κάποιος επιβάτης θέλει να εξέλθει από την καμπίνα. Εάν ένα άλλο όχημα πλησιάζει σε «τυφλό» σημείο, ο ενεργός φωτισμός περιβάλλοντος γίνεται μέρος του συστήματος προειδοποίησης εξόδου και αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα.

Επιπλέον, το “MBUX Interior Assist” ελέγχει εάν το παιδικό κάθισμα είναι σωστά προσαρτημένο στο κάθισμα του συνοδηγού και το “Attention Assist” παρακολουθεί τον οδηγό για σημάδια κόπωσης και υπνηλίας. Το μεγαλύτερο σε μέγεθος head-up display προβάλει στο οπτικό πεδίο του οδηγού έγχρωμες ενδείξεις μέσω επαυξημένης πραγματικότητας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην ενότητα Galleries.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 10 Ιουλίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Kia Stonic: Ανανέωση, εξατομίκευση, ήπιο υβριδικό σύστημα, νέο κιβώτιο

Kia Stonic: Ανανέωση, εξατομίκευση, ήπιο υβριδικό σύστημα, νέο κιβώτιο

Το δημοφιλές Stonic ανανέωσε η Kia, κυρίως σε επίπεδο τεχνολογικό και όχι τόσο σε εμφάνιση. Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε ότι το Stonic λανσαρίστηκε προς το τέλος του 2017 στην Ευρώπη, ενώ έχει σημειώσει πάνω από 150.000 πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Είναι το τέταρτο...

Διαβάστε Περισσότερα
Volvo: Ποιος είναι ο θεμέλιος λίθος σε σημαντικά της μοντέλα;

Volvo: Ποιος είναι ο θεμέλιος λίθος σε σημαντικά της μοντέλα;

H πλατφόρμα πάνω στην οποία δομείται ένα νέο μοντέλο παίζει μεγάλο ρόλο στην ασφάλεια, στην οδική συμπεριφορά, στους εσωτερικούς χώρους, στα συστήματα ασφαλείας και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας που μπορεί υποστηρίξει. Παράλληλα η ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας...

Διαβάστε Περισσότερα
Formula 1, Αutodromo Enzo & Dinο Ferrari, Imola: H ιταλική πίστα νέο πεδίο δοκιμών

Formula 1, Αutodromo Enzo & Dinο Ferrari, Imola: H ιταλική πίστα νέο πεδίο δοκιμών

Την τιμητική της έχει η Ιταλία στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, που μαζί με τη Βρετανία δεν έχουν απουσιάσει καμία χρονιά από καταβολής του θεσμού. Έτσι μετά την πίστα της Μόντσα (ο Ναό της ταχύτητας όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Έντσο Φεράρι) και το...

Διαβάστε Περισσότερα