Με σπασμένα νεύρα οι οδηγοί μετά το lockdown-Το 24% υποφέρει πίσω από το τιμόνι

9 Ιουνίου 2021

οδηγοί

Σταδιακά αποσύρονται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πλέον επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ έχει μειωθεί το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όπως είναι λογικό έχει αυξηθεί και πάλι σημαντικά το μποτιλιάρισμα στους δρόμους και η εξεύρεση κενής θέσης στάθμευσης είναι και πάλι μια χρονοβόρα διαδικασία.

οδηγοί

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο διαδοχικών lockdown η ψυχική ηρεμία πολλών οδηγών έχει διαταραχτεί, κάτι το οποίο βγαίνει προς τα έξω όταν πιάνουν το τιμόνι. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Seat Βρετανίας, με τη συμμετοχή 2.000 οδηγών, προέκυψε ότι το 24% αισθάνονται πιο νευρικοί όταν οδηγούν, σε σύγκριση με πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Η νυχτερινή οδήγηση είναι η πρώτη αιτία που προκαλεί εκνευρισμό στους οδηγούς, ενώ ως δεύτερη αιτία εμφανίζεται η οδήγηση σε μεγάλα αστικά κέντρα. Παράλληλα το 42% δήλωσε ότι η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι ένας από τους βασικούς λόγους που μειώνει σημαντικά την υπομονή τους. Σημειώνεται ακόμα ότι το 26% αισθάνεται ότι έχει μειωθεί η ικανότητα του στο παρκάρισμα.

 

ΕΡΕΥΝΑ: Από ποια χρονιά τα ηλεκτρικά θα είναι φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα;

 

 

Η τηλεργασία, το κλείσιμο εστίασης, καταστημάτων και γενικότερα η απαγόρευση κυκλοφορίας εντός και εκτός του τόπου κατοικίας είχαν σαν αποτέλεσμα το 40% των οδηγών να διανύσουν συνολικά με το αυτοκίνητο τους λιγότερα από 4.000 χλμ. από την εφαρμογή του πρώτου lockdown, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πριν το ξέσπασμα της πανδημίας ήταν 11%.

οδηγοί

Οι νεαροί οδηγοί ηλικίας 18-24 ετών είναι η ομάδα με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις, με το ένα τρίτο να δηλώνει ότι τώρα αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια. Συγκεκριμένα, το 38% αισθάνεται λιγότερη σιγουριά στο παρκάρισμα σε σύγκριση με το 26% μέσο όρο στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 9 Ιουνίου 2021

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ford Puma

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Μετρό, προχωράνε τα έργα. Πειραιάς –αεροδρόμιο 50 λεπτά

Μετρό, προχωράνε τα έργα. Πειραιάς –αεροδρόμιο 50 λεπτά

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε τους υπό κατασκευή σταθμούς της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, καθώς και την προσωρινή έκθεση των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων στην Ξυλαποθήκη. Όπως διαπίστωσε, οι εργασίες έχουν...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Avin κaι η παραλία του Σχoινιά

Η Avin κaι η παραλία του Σχoινιά

Η Avin αναλαμβάνει τον βαθύ καθαρισμό, 800 μέτρων  παραλίας, από εξειδικευμένο προσωπικό, δύο φορές τον χρόνο, καθώς και το συνεχή και καθημερινό καθαρισμό της. Ταυτόχρονα, θα εξοπλιστεί η παραλία από ειδικούς κάδους για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων, τη διαλογή και...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Kim Kardashian βεβήλωσε μία Urus μετατρέποντας τη σε πρόβατο!

Η Kim Kardashian βεβήλωσε μία Urus μετατρέποντας τη σε πρόβατο!

Φυσικά δικό της είναι το αμάξι, ό,τι θέλει το κάνει, αλλά είπαμε. Η γνωστή και εκατομμυριούχος τηλεπερσόνα, έντυσε τόσο μέσα όσο και έξω μία Lamborghini Urus με ειδικό ύφασμα για να μοιάζει με… πρόβατο! Μάλιστα την ονόμασε και Lambo-bo, στην προσπάθεια της να...

Διαβάστε Περισσότερα