του Σταύρου Χαρίτου

6/11/2018

Αν έλεγα τι μου θυμίζει η Αθήνα σήμερα,δεν θα δίσταζα να πω ότι αποτελεί πλέον έναν ευρωπαϊκό προορισμό κάθε στιγμή του χρόνου με κάθε αφορμή κι αιτία.

2/10/2018

Είχαμε και κυκλώνα, ε το να αράξεις στο σπίτι ήταν το ιδανικό!

1/08/2018

Το Μάτι για τα δικά μου… μάτια ήταν μία περιοχή αγαπημένη.

9/07/2018

Επειδή πολύς λόγος γίνεται, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει η ανάπτυξη, είναι το ακόλουθο: Στο κέντρο της Αθήνας, λίγο κάτω από την Ομόνοια και για την ακρίβεια στην πλατεία Καραϊσκάκη, έπειτα από επτά χρόνια που παρέμεινε κλειστό στο ακίνητο της Βιοχάλκο, άνοιξε πάλι ένα ξενοδοχείο

19/04/2018

Κάναμε κι εμείς τη διαδρομή Αθήνα – Πάτρα κι ομολογώ ότι ενθουσιαστήκαμε. Ένα έργο το οποίο έπρεπε να τελειώσει πρώτο.

11/03/2018

Είμαστε γραφιάδες και το γουστάρουμε! Μας αρέσει το χαρτί και η έντυπη επικοινωνία. Το μεράκι μας, η απόδοση του κόσμου και αυτού πουσυμβαίνει, του ο,τιδήποτε στις μέρες μας, μέσα και πάνω στο χαρτί. Η αισθητική μας μέσα από το έντυπο. Το διάβασμα.

9/02/2018

Είμαστε σίγουροι ότι οι παππούδες που βλέπουμε μέσα στα αυτοκίνητά τους, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι τελευταία «μοντέλα», κούρσες, όπως τα έλεγαν παλιότερα, είναι καθ’ όλα νόμιμοι; Είμαστε σίγουροι ότι έχουν αντανακλαστικά και ανά πάσα στιγμή μπορούν να πατήσουν φρένο για να μην ρίξουν κ

11/01/2018

Aύξηση 20% στις κρατήσεις για διαμονή Ελλήνων στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε πόλεις του εξωτερικού. Overbooking τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, το Πήλιο και οι λοιπές ορεινές περιοχές. Η Αθήνα ήταν μία άδεια πόλη τα Χριστούγεννα.

1/01/2018

Δεν είχα ιδέα τι συμβαίνει με τις μετακινήσεις στο μετρό. Η μηχανή έχει χαλάσει. Στο μεταξύ, η εφημερίδα μου έχει μετακομίσει στο κέντρο της Αθήνας. Μένω στο κέντρο.

6/12/2017

Οι συνήθεις πρακτικές που ακολουθούνται από τους ιδιοκτήτες της Airbnb ξεπερνούν ακόμα και τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ, αφού πλέον τα deals δεν κλείνονται καν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αλλά μεταξύ του πελάτη  - ταξιδιώτη και του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

24/11/2017

Μιλάμε για επενδύσεις. Τα μεροκάματα έχουν φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα. Ακούμε για αμοιβές τρία κατοστάρικα. Έχουν ψηφιστεί και με τις τροπολογίες, οι αναπτυξιακοί νόμοι παραπέμπουν κάτι σε ατελείωτες σελίδες, όπως της δομής. Διευκολύνσεις απίστευτες.

11/11/2017

Απορίας άξιον είναι τι ορίζουν κυβέρνηση και τράπεζες όταν αποκαλούν κάποιον μπαταχτσή. Σύμφωνα με το λεξικό λοιπόν, μπαταχτσής ή μπαταξής είναι αυτός που δεν πληρώνει το χρέος του, ο αναξιόχρεος, ο κακοπληρωτής, ο χρεοκόπος.

28/10/2017

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν στο τέλος Νοεμβρίου.

11/10/2017

Το μοντέλο των μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική οικονομία στηρίζεται στην παραδοχή από πλευράς δανειστών ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες απώλειας κεκτημένων και παραδόσεων στην Ελληνική κοινωνία. Το σπίτι. Η ιδιοκτησία.

15/09/2017
Έρχονται νέες αλλαγές

Προ των πυλών βρίσκονται οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να έχει πάρει εντολή να ποσοτικοποιήσει τις επερχόμενες αλλαγές για να μην διαταραχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 1,1 δις. ευρώ.

31/08/2017

Aπό τις αρχές του χρόνου το success story της Ευρώπης είναι η Ισπανία.

14/07/2017

Τη στρατηγική Kosmocar - Protergia, εγκαινιάστηκε με το εμπορικό λανσάρισμα της έκδοσης e-up! powered by Protergia.

14/07/2017

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν πραγματική θηλιά στο λαιμό για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Η συζήτηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η κρίση.

19/04/2017

Ακόμα και τη συμφωνία να υπογράψει η κυβέρνηση,  για το προσχέδιο της οποίας η κοινή γνώμη ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά μας.  Η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου δεν δικαιούνται να πανηγυρίζουν γιατί έφεραν μία συμφωνία η οποία έπρεπε να είχε

7/04/2017

Νομίζω ότι και πριν από έξι μήνες τα ίδια έγραφα. Ότι η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει και πως όσο η κυβέρνηση συνεχίζει την «λεβέντικη» διαπραγμάτευση  το αδιέξοδο στην οικονομία και την αγορά θα συνεχίζεται.