Jeep: Οι Τσερόκι δε θέλουν το Cherokee. Τι λέει η εταιρεία;

5 Μαρτίου 2021

Τσερόκι

Οι Τσερόκι, μία από τις πιο γνωστές αυτόχθονες φυλές της Αμερικής, πρόσφατα έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση ότι ενοχλούνται από τη χρήση του ονόματος της φυλής τους, ως ονομασία για τα μοντέλα της Jeep.

Σε απάντηση αυτής της ανακοίνωσης ο Carlos Tavares, πρόεδρος της Stellantis, δηλαδή του ομίλου στον οποίο ανήκει η Jeep, δήλωσε ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα η εταιρεία είναι πρόθυμη να προσπαθήσει να το λύσει. Ωστόσο, ο Tavares συνέχισε λέγοντας ότι δεν ξερει αν όντως υπάρχει πρόβλημα σε αυτή τη φάση.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Stellantis διευκρίνισε ότι υπάρχει η πρόθεση να προχωρήσουν σε σχετικές συνομιλίες ώστε να καταλήξουν σε κάποιες αποφάσεις, μιλώντας όμως κατευθείαν με τους ανθρώπους της φυλής και όχι μέσω ενδιάμεσων.

Από τη μεριά του ο Chief Hoskin, αρχηγός της φυλής των Τσερόκι, είπε ότι η Jeep επικοινώνησε μαζί του. Σε αυτή την επικοινωνία αν και η εταιρεία αρνήθηκε να καταργήσει το Cherokee ως μοντέλο από την γκάμα της, εν τούτοις το έκανε δείχνοντας τον ανάλογο σεβασμό, οδηγώντας τον Chief Hoskin να τη χαρακτηρίσει ως θετική και παραγωγική.

 

Jeep: Ετοιμάζει Jeepάκι

 

Το θέμα που ανακίνησαν οι Τσερόκι εντάσσεται στη γενικότερη τάση που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, για εξορθολογισμό στη χρήση ονομάτων που έχουν να κάνουν με τους αυτόχθονες πληθυσμούς.

Ήδη δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, οι Cleveland και Washington άλλαξαν το όνομά τους. Μέχρι πρότινος η πρώτη ονομαζόταν Cleveland Indians (Ινδιάνοι του Κλίβελαντ) και η δεύτερη ονομαζόταν Washington Redskins (Ερυθρόδερμοι της Ουάσινγκτον).

Όταν είχε βγει αρχικά η ανακοίνωση των Τσερόκι, η Jeep είχε αρχικά απαντήσει λέγοντας πως ήδη από όταν έγινε η επιλογή του ονόματος Cherokee για πρώτη φορά, το 1974, σκοπός ήταν να τιμηθεί η φυλή. Η απάντηση σε αυτό ήρθε από την καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, Cobb-Greetham, η οποία ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι αν θες να τιμήσεις κάποιον του δίνεις βραβείο, ενώ αν δίνεις το όνομά του σε κάποιο προϊόν σου, απλά θέλεις να πουλήσεις.

Ίσως να είναι κάπως ακραία η τοποθέτηση της καθηγήτριας, δεδομένου ότι το όνομα του μοντέλου επελέγη πριν από σχεδόν 50 χρόνια όταν οι κοινωνικές συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές. Επιπλέον, η φυλή των Τσερόκι είναι τόσο γνωστή σε όλο τον κόσμο, εν μέρει και λόγω των μοντέλων της Jeep.

Άραγε πώς θα συνεχιστεί αυτή η διαφορά μεταξύ της φυλής και της αυτοκινητοβιομηχανίας;

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 5 Μαρτίου 2021

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Πτήσεις εσωτερικού, επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις

Πτήσεις εσωτερικού, επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις

Την νέα παράταση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού έως τις 19 Aπριλίου ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ειδικότερα, έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, για τις αεροπορικές...

Διαβάστε Περισσότερα
Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Έχει πάρει φόρα η Volkswagen σε ο,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα και δε σταματά. Ετοιμάζεται λοιπόν να αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό όχημα με αμάξωμα δύο εκδόσεων. Ο λόγος για το ID.6 σε έκδοση Χ αλλά και σε Cross που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη στο σαλόνι...

Διαβάστε Περισσότερα
Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Παίρνεις την Mercedes-AMG, βρίσκεις μια αλάνα, ένα άδειο parking ή κάποιον άλλο κατάλληλο και ασφαλή χώρο (ιδανικά πας σε πίστα αλλά...) και αρχίζεις να καις τα πίσω λάστιχα σε ένα ατέλειωτο drift. Πώς θα σου φαινόταν όταν φύγεις να έχεις και φορτισμένη μπαταρία για...

Διαβάστε Περισσότερα