Η Apple χρειάζεται βοήθεια

14 Απριλίου 2021

Apple

Η Apple το παλεύει χρόνια αλλά συνεχώς κάτι συμβαίνει και ο στόχος ξεγλιστράει από τα χέρια της. Πρόσφατα φάνηκε ότι μάλλον τα κατάφερε όμως και πάλι απέτυχε. Τι θα γίνει αυτή τη φορά; Βρήκε τη βοήθεια που χρειάζεται;

Ο στόχος στον οποίο αναφερόμαστε είναι η δημιουργία αυτοκινήτου

Η αμερικανική εταιρεία γυροφέρνει εδώ και πολλά χρόνια το Apple car ή iCar ή όπως αλλιώς αποφασίσει να το ονομάσει. Εν τούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Apple-Kia: Ανατροπή στη συνεργασία τους

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια της εταιρείας με το δαγκωμένο μήλο ήταν να συνεργαστεί με τις Hyundai και Kia, προκειμένου ο κορεταικός όμιλος να αναλάβει τη διαδικασία της κατασκευής και συναρμολόγησης του αυτοκινήτου που θα δημιουργούσαν οι Αμερικανοί. Επιπλέον, οι Κορεάτες θα προσέφεραν την εμπειρία που έχουν σε όλα τα στάδια δημιουργίας ενός αυτοκινήτου.

Τελικά ενώ φαινόταν ότι όλα πάνε καλά, αυτή η συνεργασία δεν ευοδώθηκε.

Τώρα στην Apple χτυπάνε την πόρτα δύο άλλων εταιρειών

Η μία είναι η LG και η άλλη η Magna. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται το τελευταίο διάστημα και έχουν δημιουργήσει την κοινοπραξία LG Magna e-Powertrain.

Η Magna είναι εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με το χώρο του αυτοκινήτου με ποικίλους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η συναρμολόγηση μέσω της θυγατρικής Magna Steyr. Στο εργοστάσιο της τελευταίας που βρίσκεται στην Αυστρία παράγονται μοντέλα όπως Mercedes G-Class, Jaguar E-Pace και I-Pace, αλλά και η Toyota Supra, ενώ στο παρελθόν παράγονταν η Mercedes SLS AMG, η Aston Martin Rapide, το Jeep Grand Cherokee, το Saab 9-3 Convertible και πολλά ακόμα. Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων στον κόσμο.

Η LG από τη μεριά της απλώνει τις δραστηριότητές της σε πάρα πολλά πεδία, πέρα από τα οικιακά προϊόντα που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Ίσως εκείνο που σχετίζεται περισσότερο με τα αυτοκίνητα είναι το γεγονός ότι κατασκευάζει μπαταρίες για ηλεκτρικά μέσω της LG Chem. Όσον αφορά τη συνεργασία με την Apple υπάρχει ένα γεγονός το οποίο μπορεί να σχετίζεται. Η κορεατική εταιρεία λίγες μέρες νωρίτερα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει εντελώς τον τομέα των smartphones, τερματίζοντας οριστικά τη λειτουργία ενός τμήματός της το οποίο ήταν σε πτώση εδώ και αρκετά χρόνια.

Τι θα γίνει

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, αν η συνεργασία προχωρήσει η Apple στα πρώτα στάδια η παραγωγή να είναι περιορισμένη, ώστε το τμήμα marketing να προχωρήσει σε εκτιμήσεις σχετικά με τη δυνατότητα να προβάλει επικοινωνιακά τη νέα της προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε ένα μοντέλο που θα απευθύνεται στο premium κομμάτι της αγοράς όσον αφορά την τιμή του. Βέβαια η Apple δε μας έχει συνηθίσει σε χαμηλής τιμής προϊόντα, οπότε δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό.

Μια λεπτομέρεια που ίσως να μας δείχνει κάτι είναι ότι η Foxconn, η εταιρεία από την Ταϊβάν που συναρμολογεί σχεδόν όλα τα προϊόντα της Apple, σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Αν όλα προχωρήσουν ομαλά, αναμένουμε την πρωτότυπη μορφή του μοντέλου της Apple κάπου στις αρχές του 2024.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 14 Απριλίου 2021

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

0 Σχόλια

Ford MACH-E

BP

Υπουργείο Υγείας

Λουξ

Hellenic Petroleum EKO

Hellenic Petroleum

EKO

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Επιστέφει το Αutobianchi A112, αλλά ηλεκτρικό

Επιστέφει το Αutobianchi A112, αλλά ηλεκτρικό

Το ιταλικό αυτοκίνητο που το ερωτεύθηκαν μικροί και μεγάλοι, αγόρια και κορίτσια στη 10ετία του 1970 αρχές 1980 επιστρέφει. Μπορεί η Lancia, καθώς η Autobianchi να απορροφήθηκε από τη άλλη ιταλική εταιρία, να κρατά σιγή ιχθύος, εντούτοις ο Andrea Bonamore μας...

Διαβάστε Περισσότερα
Πολύπριζο χρειάζεται η Mercedes-Έρχονται 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα!

Πολύπριζο χρειάζεται η Mercedes-Έρχονται 5 νέα ηλεκτρικά μοντέλα!

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το περίπτερο της Mercedes στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου, το οποίο ανοίγει τις πύλες του 7-12 Σεπτεμβρίου. Η γερμανική εταιρεία με έμβλημα το διάσημο αστέρι ανακοίνωσε ότι συνολικά έχει ετοιμάσει οχτώ πρεμιέρες, εκ των οποίων οι πέντε...

Διαβάστε Περισσότερα
Έρχονται στους δρόμους τα φορτηγά – τρόλεϊ

Έρχονται στους δρόμους τα φορτηγά – τρόλεϊ

Με τρόλεϊ μπορεί να μοιάζουν τα φορτηγά τα επόμενα χρόνια, τουλάχιστον αν προχωρήσει το πλάνο που επεξεργάζονται οι Βρετανοί και έχουν ξεκινήσει να προωθούν πειραματικά. Στον αυτοκινητόδρομο M180 έξω από την πόλη Scunthorpe, έχουν τοποθετηθεί εναέρια καλώδια σαν αυτά...

Διαβάστε Περισσότερα