Hyundai: Αντικαθιστά τους πωλητές αυτοκινήτων με ρομπότ

25 Ιανουαρίου 2021

Πώς θα σας φαίνονταν αν μπαίνατε σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και έρχονταν να σας εξυπηρετήσει ένα ρομπότ;

Αυτή την εμπειρία ζουν πλέον όσοι περνάνε την είσοδο ενός εκθεσιακού χώρου της Hyundai στη νότια Σεούλ. Την υποδοχή τους αναλαμβάνει το προηγμένο ρομπότ DAL-e που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες, το οποίο ξεκίνησε εκεί την πιλοτική του λειτουργία.

Σύμφωνα με τη Hyundai το όνομα DAL-e είναι ακρωνύμιο από τη σλόγκαν “Drive you, Assist you, Link with you” που σημαίνει ότι το ρομπότ της κορεάτικης εταιρείας μπορεί να καθοδηγήσει, βοηθήσει και συνδεθεί με τον πελάτη.

Οι αναλογίες του ρομπότ DAL-e είναι 1.160 x 600 x 600 χλστ., ενώ ζυγίζει 80 κιλά και to σχήμα του θυμίζει ανθρώπινο σώμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για αναγνώριση προσώπου, καθώς και ένα αυτόματο σύστημα επικοινωνίας που βασίζεται σε μια πλατφόρμα κατανόησης γλώσσας.

Νέο Hyundai Bayon: Πώς αλλάζει τα σχεδιαστικά δεδομένα των SUV;

Μπορεί να ξεκινήσει έναν αυτοματοποιημένο και ομαλό διάλογο με τους πελάτες παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ απαντά σε ερωτήσεις που γίνονται προφορικά ή μέσω της οθόνης αφής του. Παράλληλα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με μια μεγάλη οθόνη για την προβολή πληροφορίων σχετικά με τα οχήματα και τις τεχνολογίες τους, ενώ με χειρονομίες προσκαλεί τους πελάτες κοντά του για να βγάλουν μαζί μια selfie.

Χάρη στα τέσσερα ροδάκια του το ρομπότ DAL-e μπορεί να κινείται ελεύθερα μέσα στον εκθεσιακό χώρο και να συνοδεύει τους πελάτες σε καθορισμένα σημεία. Σε περίπτωση που ένας πελάτης εισέλθει στον εκθεσιακό χώρο χωρίς να φοράει προστατευτική μάσκα προσώπου το ρομπότ DAL-e το αναγνωρίζει και τον συμβουλεύει να φορέσει.

Αποστολή του ρομπότ DAL-e είναι να διευκολύνει την εργασία των υπαλλήλων στους εκθεσιακούς χώρους της Hyundai, ειδικά σε ώρες αιχμής τα Σάββατα, ενώ συμβάλει στα μέτρα προστασίας για τον Covid-19. Δυστυχώς πλέον ένας πελάτης πλησιάζει πιο εύκολα ένα ρομπότ από ότι έναν άνθρωπο που ενδέχεται να τον κολλήσει.

Η Hyundai σκοπεύει να ενημερώνει διαρκώς το λειτουργικό Android του ρομπότ DAL-e με βάση τα δεδομένα που θα συλλέγει από την πιλοτική του λειτουργία.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 25 Ιανουαρίου 2021

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Ράλι Σαν Ρεμο, ο Breen ταχύτερος στην Υπερειδική (video)

Δύο Hyundai i20 R5 με πληρώματα τους Breen-Nagle και Crugnola-Ometto έγραψαν τους δύο ταχύτερους χρόνους, 1:24.8 και 1:25.8 αντίστοιχα στην Υπερειδική των 2 χλμ. με την οποία άνοιξε η αυλαία του ράλι Σαν Ρέμο. 2ος γύρος του Ιταλικού πρωταθλήματος Τρίτοι ταχύτεροι οι...

Διαβάστε Περισσότερα
Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Που αποκαλύπτει η Volkswagen τα νέα ηλεκτρικά οχήματα ID.6X και ID.6 Cross

Έχει πάρει φόρα η Volkswagen σε ο,τι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα και δε σταματά. Ετοιμάζεται λοιπόν να αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό όχημα με αμάξωμα δύο εκδόσεων. Ο λόγος για το ID.6 σε έκδοση Χ αλλά και σε Cross που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη στο σαλόνι...

Διαβάστε Περισσότερα
Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Driftάρεις και φορτίζεις. Αυτά είναι! (Video)

Παίρνεις την Mercedes-AMG, βρίσκεις μια αλάνα, ένα άδειο parking ή κάποιον άλλο κατάλληλο και ασφαλή χώρο (ιδανικά πας σε πίστα αλλά...) και αρχίζεις να καις τα πίσω λάστιχα σε ένα ατέλειωτο drift. Πώς θα σου φαινόταν όταν φύγεις να έχεις και φορτισμένη μπαταρία για...

Διαβάστε Περισσότερα