Hyundai: Χαλαρωτικοί ήχοι, εντοπισμός καμερών ταχύτητας και προηγμένη πλοήγηση

30 Ιουλίου, 2020

Την υπηρεσία συνδεσιμότητας Bluelink που προσφέρει στα μοντέλα της αναβάθμισε η Hyundai, ενώ το ανανεωμένο i30 θα είναι το πρώτο που θα επωφεληθεί.

Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρεία το αναβαθμισμένο Bluelink κάνει πιο άνετη και ασφαλή τη ζωή του οδηγού.

Αρχικά να πούμε ότι αλλάζει η προβολή του Bluelink, καθώς στη μαύρη πλέον οθόνη εμφανίζονται μπλε εικονίδια που δείχνουν την ώρα, τον καιρό και προαιρετικά την πλοήγηση στο χάρτη, ο οποίος προφέρει επιλογή ανάμεσα σε τρία χρώματα και μια βελτιωμένη νυχτερινή λειτουργία.

Παράλληλα το σύστημα πλοήγησης θα ενημερώνει τον οδηγό για την ταχύτητα του  οχήματος και για την πυκνότητα της κυκλοφορίας. Σημειώνεται ακόμα ότι ο υπολογισμός της διαδρομής δε θα γίνεται μέσω του συστήματος πολυμέσων, αλλά μέσω ενός ισχυρού διακομιστή, χάρη στην υπηρεσία “Connected Routing”.

Έτσι θα αξιοποιούνται πραγματικές και ιστορικές πληροφορίες ταχύτητας μέσω GPS, οι οποίες αποθηκεύονται στο διακομιστή και ενημερώνονται κάθε μήνα, για να προβλέπουν την επερχόμενη κίνηση κάθε πέντε λεπτά.

Πάμε τώρα να δούμε τι είναι η υπηρεσία “Last Mile Navigation”. Επιτρέπει στον οδηγό να συνεχίσει προς τον τελικό προορισμό όταν έχει παρκάρει λίγο πιο μακριά. Μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη για την ενεργοποίηση μεταφοράς της υπολειπόμενης πλοήγησης (από 200 μέτρα έως 2 χλμ.) μέσω της εφαρμογής Bluelink στο smartphone.

Δίνεται η δυνατότητα διαμόρφωσης μέχρι δυο βασικών προφίλ οδηγών και ενός guest, με το ανέβασμα φωτογραφίας και αποθήκευσης ορισμένων προσωπικών ρυθμίσεων, όπως οι θέσεις των πλευρικών καθρεπτών.

Για να μειωθεί το στρες του οδηγού προσφέρονται χαλαρωτικοί ήχοι της φύσης, οι οποίοι ονομάζονται  «ήρεμα κύματα στον ωκεανό», «βροχερή μέρα», «υπαίθριο καφέ», «ζεστό τζάκι» και «χιονισμένο χωριό».

Το αναβαθμισμένο Bluelink κάθε 15 λεπτά μέσω GPS ενημερώνει τις πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα σε κοντινούς χώρους στάθμευσης και τις τιμές. Οι σχετικές πληροφορίες θα παρέχονται για 75 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις 43 χωρών. Με την ίδια συχνότητα θα ενημερώνονται και οι πληροφορίες για τα πλησιέστερα πρατήρια υγρών καυσίμων και τις τιμές τους.

Μια ακόμα χρήσιμη υπηρεσία είναι η ενημέρωση για την ύπαρξη σταθερών καμερών ελέγχου ταχύτητας. Οι οδηγοί ειδοποιούνται 300 μέτρα πριν πλησιάσουν μια κάμερα σε κανονικούς δρόμους και ένα χιλιόμετρο πιο πριν σε αυτοκινητόδρομους.

Από το ερχόμενο φθινόπωρο οι ιδιοκτήτες μοντέλων που είναι ήδη εξοπλισμένα με την υπηρεσία Bluelink θα μπορούν να επισκεφθούν μια επίσημη αντιπροσωπεία της Hyundai για να λάβουν τη σχετική αναβάθμιση λογισμικού.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 30 Ιουλίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Γκραν Πρι Βρετανίας, 70 χρόνια F1: O Μπότας την pole position

Γκραν Πρι Βρετανίας, 70 χρόνια F1: O Μπότας την pole position

Mercedes ήταν στις δυο πρώτες θέσεις στη γραμμή εκκίνησης στο  προηγόυμενο Γκραν Πρι στη Βρετανία στην πίστα του Σίλβερστον . Mercedes είναι και πάλι στις δυο πρώτες θέσεις για το αυριανό  Γκραν Πρι. Η μόνη αλλαγή η θέση των οδηγών. Στο πρώτο ραντεβού στο Σίλβερστον ο...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδηγώντας με ασφάλεια: Πότε και πώς χρησιμοποιώ τη Λ.Ε.Α.

Οδηγώντας με ασφάλεια: Πότε και πώς χρησιμοποιώ τη Λ.Ε.Α.

Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων. Το ότι δεν πρέπει να κινούμαστε σε αυτή είναι το πρώτο που πρέπει να ξέρουμε. Ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι να δούμε πότε μπορούμε να τη...

Διαβάστε Περισσότερα
Aston Martin DB5: Η «γεύση» της σε ουίσκι

Aston Martin DB5: Η «γεύση» της σε ουίσκι

Το έτος 1964 ήταν ορόσημο τόσο για την Aston Martin όσο και για το βρετανικό αποστακτήριο Bowmore. Πριν από 56 χρόνια λοιπόν η Aston Martin DB5 έγινε ένα από τα διασημότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, καθώς το όνομα της συνδέθηκε με το μυστικό πράκτορα 007. Την ίδια χρονιά...

Διαβάστε Περισσότερα