Hyundai: Οι νέες τεχνολογίες για τον κλιματισμό (video)

27 Ιουλίου, 2020

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ο κλιματισμός δουλεύει υπερωρίες, όχι μόνο στα σπίτια αλλά και στα αυτοκίνητα. Ωστόσο ειδικά τους τελευταίους μήνες όλοι ατυχήσουμε για τoν αέρα που μπορεί να μας δροσίζει, καθώς φοβόμαστε μήπως μεταφέρει «κάτι» επικίνδυνο για την υγεία μας.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η Hyundai παρουσιάζει τρεις νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα που κυκλοφορεί μέσα στην καμπίνα και δημιουργούν συνάμα ένα πιο ευχάριστο και ασφαλές εσωτερικό περιβάλλον.

Οι εν λόγω νέες τεχνολογίες κλιματισμού θα εισαχθούν αρχικά σε επιλεγμένα μοντέλα της Hyundai στην Κορέα, ενώ θα αργότερα θα εισαχθούν σε επερχόμενα μοντέλα της Kia και της Genesis σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

 

Ξεκινάμε με την τεχνολογία κλιματισμού ονόματι “After-Blow”, η οποία στεγνώνει τον εξατμιστή από τις σταγόνες και αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας στο σύστημα κλιματισμού, η οποία μπορεί να προκαλέσει άσχημη οσμή, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αφού ο κινητήρας απενεργοποιηθεί και οι σταγόνες στον εξατμιστή απομακρυνθούν φυσικά για περίπου 30 λεπτά, το σύστημα “After-Blow” ενεργοποιείται για 10 λεπτά, ώστε να απομακρύνει τυχόν υπολείμματα. Παράλληλα το σύστημα κλιματισμού επιτρέπει αυτόματα την εισροή εξωτερικού αέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας.

Επίσης το σύστημα “After-Blow” χρησιμοποιεί έναν έξυπνο αισθητήρα μπαταρίας για την παρακολούθηση της ισχύος, ώστε να σταματά τη λειτουργία της όταν είναι χαμηλή. Σημειώνεται ακόμα ότι το σύστημα “After-Blow” απενεργοποιείται όταν ο κλιματισμός δε χρησιμοποιείται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή.

Συνεχίζουμε με την τεχνολογία “Multi-Air Mode”, η οποία όπως θα δείτε και στο παρακάτω video χρησιμοποιεί πολλαπλούς αεραγωγούς (στο ταμπλό, στα εμπρός καθίσματα) για τον κλιματισμό και τη θέρμανση της καμπίνας. Ο συνολικός όγκος του αέρα παραμένει ο ίδιος, απλά μεγαλώνει η διασπορά του και η άμεση επαφή του με τους επιβάτες. Η λειτουργία “Multi-Air Mode” μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Τέλος, η λειτουργία “Fine Dust Indicator” καταγράφει τον αέρα μέσα στο όχημα σε πραγματικό χρόνο και παρέχει ψηφιοποιημένες πληροφορίες, επιτρέποντας στον οδηγό να διαχειρίζεται την ποιότητα του αέρα. Ανάλογα με το επίπεδο ρύπανσης και τη συγκέντρωση εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων προβάλλεται χρωματική ένδειξη (μπλε-πράσινη-πορτοκαλί-κόκκινο).  Σε περίπτωση που ο αέρας δε βελτιωθεί στη λειτουργία καθαρισμού υπενθυμίζεται στον οδηγό να αντικαταστήσει τα φίλτρα κλιματισμού ή να καθαρίσει βρώμικα καθίσματα και πατάκια.

 

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 27 Ιουλίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Γκραν Πρι Βρετανίας, 70 χρόνια F1: O Μπότας την pole position

Γκραν Πρι Βρετανίας, 70 χρόνια F1: O Μπότας την pole position

Mercedes ήταν στις δυο πρώτες θέσεις στη γραμμή εκκίνησης στο  προηγόυμενο Γκραν Πρι στη Βρετανία στην πίστα του Σίλβερστον . Mercedes είναι και πάλι στις δυο πρώτες θέσεις για το αυριανό  Γκραν Πρι. Η μόνη αλλαγή η θέση των οδηγών. Στο πρώτο ραντεβού στο Σίλβερστον ο...

Διαβάστε Περισσότερα
Οδηγώντας με ασφάλεια: Πότε και πώς χρησιμοποιώ τη Λ.Ε.Α.

Οδηγώντας με ασφάλεια: Πότε και πώς χρησιμοποιώ τη Λ.Ε.Α.

Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων. Το ότι δεν πρέπει να κινούμαστε σε αυτή είναι το πρώτο που πρέπει να ξέρουμε. Ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι να δούμε πότε μπορούμε να τη...

Διαβάστε Περισσότερα
Aston Martin DB5: Η «γεύση» της σε ουίσκι

Aston Martin DB5: Η «γεύση» της σε ουίσκι

Το έτος 1964 ήταν ορόσημο τόσο για την Aston Martin όσο και για το βρετανικό αποστακτήριο Bowmore. Πριν από 56 χρόνια λοιπόν η Aston Martin DB5 έγινε ένα από τα διασημότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, καθώς το όνομα της συνδέθηκε με το μυστικό πράκτορα 007. Την ίδια χρονιά...

Διαβάστε Περισσότερα