Formula 1-Ζακ Μπράουν: Μικρότερη του αναμενόμενου η σεζόν

27 Ιουνίου 2020

Ο επικεφαλής της Formula 1, Τσέις Κάρεϊ, έχει δηλώσει ότι το πρωτάθλημα του 2020 θα έχει περί τους 15 αγώνες. Ωστόσο, την άποψη αυτή δε συμμερίζεται ο Ζακ Μπράουν. Ο άνθρωπος που ηγείται της ομάδας της McLaren, θεωρεί ότι τελικά η σεζόν θα είναι πιο μικρή.

Αν και ο Κάρεϊ επαναλαμβάνει την άποψή του σε κάθε δήλωση, προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί μόνο 8 αγώνες, όλοι στην Ευρώπη. Αυτοί οι αγώνες θα γίνουν σε Αυστρία (διπλός), Ουγγαρία, Βρετανία (διπλός), Ισπανία, Βέλγιο και Ιταλία.

Ο Ζακ Μπράουν ρωτήθηκε πόσο δύσκολη θα ήταν η κατάσταση για τις ομάδες αν η σεζόν δεν ξεκινούσε καθόλου. Σε αυτήν ο Αμερικανός απάντησε ότι θα επρόκειτο για μία πραγματικά δύσκολη περίσταση, κυρίως από οικονομικής άποψης.

Συνεχίζοντας ο Μπράουν είπε πως ήδη το γεγονός ότι η πρεμιέρα αναβλήθηκε τόσους μήνες, δημιούργησε ασφυκτικές συνθήκες για πολλές ομάδες, της McLaren περιλαμβανομένης.

Ωστόσο, θέλησε να στρέψει την προσοχή του στο γεγονός ότι η Formula 1 μπαίνει ξανά σε δράση, το οποίο επεσήμανε ότι είναι το πιο σημαντικό.

Βέβαια, αναγνωρίζει ότι η επιστροφή στη δράση δε σημαίνει ότι ξαφνικά η ζωή βρήκε τον κανονικό ρυθμό της. Παρ’ όλα αυτά, επισημαίνει ότι ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει μια διέξοδο.

Τέλος, ο Μπράουν αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ακολούθησε στη Formula 1. Μέσω αυτών αποφασίστηκαν αλλαγές στο άθλημα. Μία από τις σημαντικότερες είναι η μείωση του διαθέσιμου budget για τις ομάδες τα επόμενα χρόνια.

Με κινήσεις όπως αυτή ο Μπράουν θεωρεί ότι το σπορ έχει γίνει πιο βιώσιμο, άρα είναι καλύτερα εξασφαλισμένο το μέλλον του. Ακόμα, πιστεύει ότι θα γίνει πιο ανταγωνιστικό, γεγονός που θα αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που το παρακολουθούν. Τέλος, η αύξηση της δημοφιλίας θα μεταφραστεί σύμφωνα με τον Μπράουν και σε περισσότερους χορηγούς για τις ομάδες.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 27 Ιουνίου 2020

0 Σχόλια

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Peugeot e-Partner: Νέο ηλεκτρικό εργαλείο

Peugeot e-Partner: Νέο ηλεκτρικό εργαλείο

Η ώρα της επίσημης παρουσίασης για το Peugeot e-Partner έφτασε, τουλάχιστον όσον αφορά την ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για την έκδοση του επαγγελματικού μοντέλου των Γάλλων, το οποίο κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό. Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιείται στο e-Partner...

Διαβάστε Περισσότερα
Του έσκασε το λάστιχο ενώ πήγαινε με 320χλμ./ώρα. Τί έκανε και σώθηκε; (Video)

Του έσκασε το λάστιχο ενώ πήγαινε με 320χλμ./ώρα. Τί έκανε και σώθηκε; (Video)

Ο ιδιοκτήτης ενός αναβαθμισμένου Nissan GT-R βιντεοσκοπεί ενώ προσπαθεί να "πιάσει" τελική σε εθνικό δρόμο. Νυχτερινή ώρα χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, πατάει τέρμα γκάζι και μόλις ακουμπά τα 327χλμ./ώρα σκάει το μπροστά δεξιά του ελαστικό. Λόγω εμπειρίας, δεν έχασε την...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC, γιατί η νίκη στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο είναι τόση σημαντική για την Toyota (video)

WRC, γιατί η νίκη στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο είναι τόση σημαντική για την Toyota (video)

Oι Οζιέ-Ινγκρασιά ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο, πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι με τον αριθμό “1” στις πόρτες του Yaris WRC δεν εκίνησαν πολύ καλά στις πρώτες δύο Ειδικές Διαδρομές, στη συνέχεια ο ρυθμός...

Διαβάστε Περισσότερα