Ford: Πώς σώζει εργαζόμενους στους σκοτεινούς δρόμους;

19 Φεβρουαρίου 2021

Ford

Ένα σημαντικό «δώρο» ζωής έκανε η Ford σε όσους πρέπει εργάζονται βραδινές ώρες στους δρόμους.

Ο λόγος για τους εργάτες οδικών έργων, για τεχνικούς ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου και μηχανικούς που πρέπει να εξετάσουν ένα ακινητοποιημένο όχημα. Κοινός παρονομαστής στα παραπάνω επαγγέλματα, είναι το μεγάλο ρίσκο που υπάρχει τις βραδινές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να γίνουν εργασίες.

Ειδικά εκτός πόλης, όπου ο φωτισμός των δρόμων είναι σχεδόν ανύπαρκτος, τα βαν πρέπει να σταματήσουν στο σημείο ανάγκης. Τα αλάρμ προφανώς δεν επαρκούν, ώστε τα βαν να είναι άμεσα ορατά από τους διερχόμενους οδηγούς. Σύμφωνα με τη Ford κάθε χρόνο στην Ευρώπη πολλοί εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ford

Η πιο συνηθισμένη λύση είναι η τοποθέτηση ανακλαστικών πάνελ στα βαν. Όμως αυτά βασίζονται στα φώτα του οχήματος που πλησιάζει και είναι ακόμα λιγότερο αποτελεσματικά όταν προσεγγίζει από στροφή το σταματημένο στο δρόμο βαν.

Η Ford καινοτομεί για ακόμα μια φορά στην ασφάλεια παρουσιάζοντας τα «ηλεκτρονικά πάνελ υψηλής ορατότητας». Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video δε βασίζονται στην ανάκλαση για να είναι ορατά, αλλά είναι αυτόφωτα.

 

Ford: Πότε θα καταργήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης;

 

Οι κόκκινες λωρίδες τους φωτίζονται από ηλεκτρική ενέργεια που διέρχεται από ένα λεπτό στρώμα αερίου φωσφόρου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε πιλοτήρια αεροσκαφών, σε οθόνες για ιατρικό και στρατιωτικό εξοπλισμό. Τα «ηλεκτρονικά πάνελ υψηλής ορατότητας» ενεργοποιούνται εύκολα μέσω ενός διακόπτη που βρίσκεται πίσω από το κάθισμα του οδηγού.

Ford

Ήδη η Ford μελετά την αποτελεσματικά τους σε πραγματικές συνθήκες τοποθετώντας τα «έξυπνα» πάνελ στα Transit και Transit Custom. Προς το παρόν είναι διαθέσιμα μόνο στη Βρετανία. Η εταιρεία με το μπλε οβάλ έμβλημα όμως εξετάζει τη διάθεση τους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει με την ευκαιρία αυτή να αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις των Transit και Transit Custom ανήλθαν πέρυσι στις 203.074 μονάδες. Έτσι συνέβαλαν σημαντικά, ώστε η Ford να διατηρήσει, για έκτη συνεχή χρονιά, την πρωτιά στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη.

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 19 Φεβρουαρίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Volkswagen: Νέο μικρό ηλεκτρικό στον ορίζοντα

Ένα νέο μικρό ηλεκτρικό μοντέλο σκοπεύει να κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια η Volkswagen, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ralf Brandstätter. Η Volkswagen με αυτό το νέο μικρό μοντέλο θέλει να πετύχει δύο στόχους ταυτόχρονα. Από τη μία θα φέρει την...

Διαβάστε Περισσότερα
Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Skoda Voiturette A-Enyaq iV: Απόσταση 116 ετών και 15 εκατομμυρίων

Το μακρινό 1905 οι ιδρυτές της Skoda, Βάτσλαφ Λάουριν και Βάτσλαφ Κλέμεντ, αποφάσισαν να σταματήσουν την κατασκευή ποδηλάτων. Το επόμενο βήμα τους ήταν η ενασχόληση με τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα. Την ίδια χρονιά κατασκεύασαν το πρώτο τους όχημα, το Voiturette...

Διαβάστε Περισσότερα
Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Formula 1-Williams: Η νέα FW43B, το ιδιαίτερο livery και ο hacker

Την FW43B, δηλαδή το μονοθέσιο του 2021 παρουσίασε η Williams όμως επρόκειτο για μια διαφορετική παρουσίαση, για όλους τους λάθος λόγους. Αρχικά το livery είναι αρκετά ιδιαίτερο και θα κάνει το μονοθέσιο αρκετά ξεχωριστό στα μάτια του κοινού. Το μόνο για το οποίο...

Διαβάστε Περισσότερα