Ford: Γιατί χρειάζεται ρομπότ σκύλους; (video)

28 Ιουλίου, 2020

O πιο πιστός τετράποδος φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικατασταθεί από ένα άψυχο ρομποτικό του ομοίωμα χωρίς συναισθήματα.

Τα δυο ρομπότ της Ford, ονόματι Fluffy και Spot, η σιλουέτα των οποίων θυμίζει σκύλο δεν έχουν στόχο να πάρουν τη θέση των κατοικίδιων σας. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video εργάζονται στο εργοστάσιο Van Dyke Transmission, καθώς αποστολή τους είναι να χαρτογραφήσουν τις εγκαταστάσεις.

Αποτελούν δημιουργήματα της Boston Dynamics, η οποία διακρίνεται για τα εξελιγμένα κινητικά της ρομπότ. Δε διαθέτουν ουρά, έχουν κίτρινο χρώμα, μπορούν να ανέβουν σκαλοπάτια, εδάφη κακοτράχαλα και με κλίση μέχρι 30 μοίρες. Εφοδιάζονται με πέντε κάμερες, κινούνται με ταχύτητα μέχρι 5 χλμ./ώρα περίπου, ενώ η μπαταρία τους έχει διάρκεια 2 ώρες.

 

Τα αφεντικά τους ή μάλλον οι χειριστές τους τα παρακολουθούν μέσω μιας συσκευής που μοιάζει με tablet. Μπορούν να προγραμματιστούν για να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδρομή, ενώ λειτουργούν από απόσταση έως και 50 μέτρων. Η εικόνα που καταγράφεται από τις ενσωματωμένες τους κάμερες προβάλλεται στην οθόνη του tablet, ενώ σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, μπορεί να δοθεί εντολή για ακινητοποίηση.

Ακόμα όμως και αν πέσουν μπορούν να σηκωθούν μόνα τους. Επίσης είναι προγραμματισμένα να διατηρούν μια ασφαλή καθορισμένη απόσταση από αντικείμενα για την αποφυγή συγκρούσεων.

Ο σκελετός τους είναι εμπνευσμένος από το σώμα του σκύλου, ώστε να μπορούν να είναι ευέλικτα και να τρυπώνουν σε κάθε χώρο του εργοστασίου. Αποτελούν μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος της  Ford που έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομεί χρόνο, κόστος και να αυξάνει την αποδοτικότητα.

 

 

Για ποιο λόγο όμως η Ford χρειάζεται να «σαρώσει» τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της; Ο αρχικός σχεδιασμός ενός εργοστασίου με την πάροδο των χρόνων και τις τεχνολογικές εξελίξεις μεταβάλλεται, ενώ οι αλλαγές σπάνια καταγράφονται. Τα ρομπότ  μπορούν να δείξουν τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο μηχανικής, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί όταν θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι χώροι για νέα προϊόντα.

Η διαδικασία αυτή μέχρι τώρα γίνονταν με ένα τρίποδο που κρατούσε κάποιος, στέκονταν περίπου πέντε λεπτά στο σημείο περιμένοντας να σαρώσει το λέιζερ, ενώ απαιτούνταν δυο ολόκληρες εβδομάδες. Με τη βοήθεια των Fluffy και Spot ο χρόνος μειώνεται στο μισό. Η παλιά μέθοδος ήταν επίσης αρκετά ακριβή, καθώς η σάρωση ενός εργοστασίου κόστιζε σχεδόν 300.000 δολάρια.

 

 

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 28 Ιουλίου 2020

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Ο Covid-19 … «αρωγός» των ηλεκτρικών σκούτερ

Ο Covid-19 … «αρωγός» των ηλεκτρικών σκούτερ

Η πανδημία δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά, που, αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, διεθνώς, εισερχόμενη σε μια μακρά περίοδο ανακατατάξεων και διαμόρφωσης νέων στρατηγικών. Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, σε φάση μεγάλης ανάπτυξης εισέρχεται ο κλάδος των ηλεκτρικών...

Διαβάστε Περισσότερα
Opel Astra ST diesel 1.5 122 PS: Στις Σπέτσες, στο «απαγορευμένο» νησί για οχήματα

Opel Astra ST diesel 1.5 122 PS: Στις Σπέτσες, στο «απαγορευμένο» νησί για οχήματα

Ζεστό το νησί του Αργοσαρωνικού κατά την περίοδο της καλοκαιρινής ραστώνης, αλλά με πολύ φανατικούς όλο το χρόνο, καθώς όπως και να το κάνουμε έχει πολύ ωραίες ομορφιές. Ειδικά στο παραλιακό μέτωπο μέχρι το παλιό λιμάνι όπου περπατάς χωρίς οχήματα απολαμβάνοντας τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Tα εγκαταλελειμμένα βασιλικά αυτοκίνητα στο Τατόι και οι απίθανες ιστορίες συνδεδεμένα με αυτά

Tα εγκαταλελειμμένα βασιλικά αυτοκίνητα στο Τατόι και οι απίθανες ιστορίες συνδεδεμένα με αυτά

Οι πόρτες στο βουστάσιο στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι άνοιξαν και οι αχτίνες του ήλιου χάιδεψαν μοναδικές σιλουέτες από φοβερά αυτοκίνητα. Μόνο που στο πέρασμα των χρόνων-ακινητοποιημένα- έχασαν τη λάμψη τους, αλλά η ιστορία τους παραμένει μοναδική. Αυτοκίνητα...

Διαβάστε Περισσότερα