Ανάβετε το καλοριφέρ του αυτοκινήτου αλλά δεν ζεσταίνει; Δείτε τί φταίει!

12 Ιανουαρίου 2021

Για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού έχουμε σύμμαχο το a/c και τον παγωμένο του αέρα. Αντίστοιχα για τα κρύα του χειμώνα το καλοριφέρ του αυτοκινήτου μας βοηθάει να είμαστε σε σταθερή θερμοκρασία και να οδηγάμε άνετα, χωρίς παγωμένα χέρια και τρέμουλο.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως το καλοριφέρ δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα του a/c σε ένα αυτοκίνητο, καθώς χρησιμοποιεί την ζέστη από το μοτέρ για να εφοδιάζει με θερμό αέρα την καμπίνα.

Αντί για ζεστό αέρα βγάζει χλιαρό;

Στην περίπτωση που ενώ έχετε ρυθμίσει σε ζεστό και ο αέρας που φτάνει στην καμπίνα είναι χλιαρός ( ή όχι όσο ζεστός κανονικά έπρεπε) τότε είναι πιθανό να έχει πρόβλημα ο θερμοστάτης και να μην μπορεί να ελέγξει τη σωστή θερμοκρασία. Φυσικά σε αυτή τη περίπτωση θα παρατηρήσετε πως ούτε η θερμοκρασία του μοτέρ είναι σωστή.

Δεν φέρνει καθόλου αέρα;

Στην περίπτωση που δεν φτάνει καθόλου αέρας στην καμπίνα, τότε το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει ή κολλήσει ο ανεμιστήρας και χρειάζεται αντικατάσταση.

Πιθανή η εξαέρωση

Πολλές φορές όμως το σύστημα του καλοριφέρ του αυτοκινήτου χρειάζεται εξαέρωση ώστε να αποδώσει σωστά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φυσαλίδες στο κύκλωμα ουσιαστικά δεν επιτρέπουν την σωστή παροχή και θερμοκρασία στο υγρό ψύξης, αδυνατώντας το σύστημα να φέρει ζεστό αέρα στην καμπίνα.

Στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, καμιά φορά αργεί περισσότερο να φέρει ζεστό αέρα το κύκλωμα, καθώς οι αντιστάσεις είναι μικρότερες και χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

 

Mοιραστείτε αυτό το άρθρο...
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Δημοσιεύτηκε στις: 12 Ιανουαρίου 2021

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν…

Πρίγκηπες στο Μόντε Κάρλο Οζιέ-Ινγκρασιά με Toyota Yaris WRC

Πρίγκηπες στο Μόντε Κάρλο Οζιέ-Ινγκρασιά με Toyota Yaris WRC

H πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το ράλι Μόντε Κάρλο, είχε τη σφραγίδα των Οζιέ-Ινγκρασιά, με Toyota Yaris WRC. Ήταν η 8η νίκη του Γαλλικού πληρώματος, 4η με  διαφορετική ομάδα. Με Volkswagen Polo WRC 2013,2014, 2015, 2016, Ford Fiesta WRC 2017, 2018, Citroen...

Διαβάστε Περισσότερα
Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Νέες οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού, οι περιορισμοί συνεχίζονται

Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Νέες οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού, οι περιορισμοί συνεχίζονται

Μέχρι την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 συνεχίζονται οι περιορισμοί στις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού για λόγους προστασίας επιβατών και πολιτών από την νόσο Covid-19. Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την παράταση,...

Διαβάστε Περισσότερα
WRC, ράλι Μόντε Κάρλο: Το GR Yaris και σε ρόλο πλοηγού

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο: Το GR Yaris και σε ρόλο πλοηγού

Η μικρή βόμβα της Toyota, το GR Yaris έχει το ρόλο του τελευταίου πλοηγού αυτοκινήτου για το ράλι Μόντε Κάρλο, πριν τα πληρώματα αρχίσουν τη μάχη με τα χρονόμετρα στις Ειδικές Διαδρομές. Σε αποκλειστικά 2θυρο αμάξωμα, με 3κύλινδρο μοτέρ turbo 1.6 λίτρων, απόδοσης 261...

Διαβάστε Περισσότερα