Μια γρήγορη ματιά στo ανανεωμένο Citroen C4X , που μαζί με το επίσης ανανεωμένο C4 αποτελούν τα δύο επόμενα μοντέλα, μετά το νέο C3, με τα οποία η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία φρεσκάρισε τη γκάμα της.
Η άνεση είναι από τα χαρακτηριστικά της Citroen στο πέρασμα των χρόνων. Σήμερα ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτήν την εικόνα με τo αναβαθμισμένο C4X, που είναι «αδερφό» μοντέλο με το C4, αλλά 24 εκ. μακρύτερο, με το μήκος να αγγίζει τα 4.580 χλστ., το πλάτος τα 1.800 χλστ. και το ύψος τα 1.525 χλστ., με χώρο αποσκευών στα 510 λίτρα.

Ένα μοντέλο που υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο τις ανέσεις με σχήμα fastback, με έντονο coupe στυλ της ουράς, ενώ για μπροστά «παίζουν» γεωμετρικά σχήματα που συναντώμαι στα νέα φωτιστικά σώματα στη παραλληλόγραμμη μάσκα και το νέα οβάλ logo.
Στο εσωτερικό ο νέος πίνακας οργάνων 7 ιντσών και η οθόνη αφής 10,25 ιντσών. Δυνατό χαρτί τα καθίσματα Advanced Comfort με 15 χλστ. περισσότερο αφρό. Το C4X διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με 136 και 156 ίππους, η έκδοση που οδηγήσαμε, καθώς και υβριδική με μοτέρ 1.2 λίτρα απόδοσης 136 πιπών.
Η άνεση, το πως «καταπίνει» τα χλμ. αλλά και τα καθίσματα είναι τρία στοιχεία που κάνουν την C4X να ξεχωρίζει. Θα επανέλθουμε όπως με περισσότερα στοιχεία για το C4X, το C4, αλλά και για το C3 Aircross που θα έχει και 7θέσια έκδοση.