Είστε εδώ

Η ΟΜΑΕ και η διοικούσα επιτροπή

Γιάννης Σταυρόπουλος
του Γιάννη Σταυρόπουλου

Μια ατέλειωτη στεναχώρια η όλη υπόθεση περί ελληνικών αγώνων, με το έκπτωτο Δ.Σ. από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ποιος το φανταζόταν το εκλεγμένο Δ.Σ. να είναι έκπτωτο. Γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι…. 

Όμως τώρα με απόφαση του Πρωτοδικείου 9μελή επιτροπή πήρε τη σκυτάλη για να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι τις εκλογές που θα αναδείξουν το επόμενο Δ.Σ. 

Και φυσικά σε όλο αυτό το διάστημα θα παιχτεί το παιχνίδι για το επόμενο Δ.Σ. 

Μην ξεχνάμε ότι για το Δ.Σ. ψηφίζει ένας αριθμός σωματείων που αυτό στο αποτέλεσμα έχει διπλή και τριπλή ανάγνωση. 

Οι αγωνιζόμενοι όμως που για αυτούς γίνονται οι αγώνες βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα, με τα σωματεία να ορίζουν το μέλλον. Αλλά η ουσία βρίσκεται σε αυτούς, στους αγωνιζόμενους, καθώς πως θα λειτουργήσουν τα σωματεία χωρίς αυτούς.

Η έκπτωση ΟΜΑΕ είναι αυτή που φέρει τεράστια ευθύνη για την πορεία των ελληνικών αγώνων. Σαν να έδωσε  μια σπρωξιά και τους έριξε (τους αγώνες) στον γκρεμό. 

Με τρόπο διοίκησης που ταιριάζει σε άλλες εποχές ( ολοκληρωτικά καθεστώτα) , αλλά κυρίως όλα στα «κρυφά» ειδικά σε ο,τι έχει να κάνει με την προβολή των αγώνων, την ενημέρωση, με την εσωστρέφεια να βασιλεύει… Ελάχιστες οι εξαιρέσεις… 

Όμως αυτό-ίσως- να ανήκει στο παρελθόν. Αλλά από το παρελθόν πας στο σήμερα και οραματίζεσαι για το αύριο. 

Και το αύριο των Ελληνικών αγώνων δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια καυτή πατάτα που θέλει ιδιαίτερο χειρισμό για το πώς θα την «πιάσεις» για να μην τσουρουφλισθείς. 

Όμως με όλα αυτά που έχουν γίνει, με τους  αγώνες που χάθηκαν από κάθε διεθνές ημερολόγιο , θα θέλαμε πολύ να μάθουμε από τα κυβερνητικά κλιμάκια εάν μπορεί να δοθεί άφεση αμαρτιών, να γίνει συζήτηση, να διεκδικήσουν και να γυρίσει σελίδα. 

Όχι φυσικά από επιτροπές(;) που βασίζονται σε εξόφληση γραμματίων…

Τώρα όμως το λόγο έχουν οι συναντήσεις, οι ανταλλαγές μηνυμάτων, οι συντεχνίες ώστε όλοι να είναι έτοιμοι για τις εκλογές της ΟΜΑΕ, που όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «ο λύκος δεν αλλάζει την προβιά του».