Απόψεις

9 Ιουνίου 2020

Δεν τίθεται θέμα πως είναι καλά δουλεμένη η στρατηγική επιλογή της Volvo για τον περιορισμό της τελικής ταχύτητας στα 180 χλμ. Οι ίδιοι βέβαια γνωρίζουν, όπως και εμείς, ότι πρόκειται για ένα μικρό μέρος της αλήθειας σε σχέση με τα θανατηφόρα ατυχήματα. 

18 Μαΐου 2020

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχετικό νομοσχέδιο που μελετά η κυβέρνηση το οποίο έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση.

18 Μαΐου 2020

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα πήρε έγκαιρα μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19. Κάτι που δεν έχει γίνει με τα τροχαία στη χώρα μας. Τι σχέση όμως έχουν τα τροχαία ατυχήματα με τον Covid-19;

18 Μαΐου 2020

Σε ένα περιοδικό που ασχολείται με την κίνηση, τι να πει κανείς για την… ακινησία και την καραντίνα… Κι όμως, η καραντίνα, προσωπικά, άφησε μόνο καλά, εκτός από κάποια περιττά κιλάκια.

18 Μαΐου 2020

Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν άλλεςευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του Covid-19 το κατάφερε η Ελλάδα. Κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι επιδημιολόγοιμας έκλεισαν στα σπίτια μας και μοιραία αλλάξαμε τη ζωή μας.

4 Μαΐου 2020

Πήραν μπρος οι μηχανές των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών με την πρώτη χαλάρωση των μέτρων lockdown. Παράλληλα ξεκίνησε σταδιακά και το γενικότερο άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, μέχρι νεωτέρας, βεβαίως, καθόσον όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη των κρουσμάτων της πανδημίας.

21 Απριλίου 2020

Το Πάσχα του 2020 θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή  και η μόνη ευχή που μπορούμε να κάνουμε είναι η εξής: 

12 Απριλίου 2020

Τον περασμένο μήνα γράφαμε για την ωραία όψη της ζωής, την αισιόδοξη. Τώρα πραγματικά, για πρώτη φορά στη ζωή μου, νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω τον… προφήτη, όχι για να προγραμματίσω πού θα πάω το Πάσχα με τον μονάκριβο γιο μου, αλλά ούτε   να φανταστώ την επόμενη ώρα.

1 Απριλίου 2020

Η πανδημία είναι μια οικουμενική τραγωδία. Κι αν πολλοί αναρωτηθούν σε τι διαφέρει ο Covid-19 και γιατί μας τρομάζει περισσότερο από τους ιούς της γρίπης που σκοτώνουν 300.000-600.000, υπάρχει απάντηση. 

1 Απριλίου 2020

Η ζημιά στην αγορά αυτοκινήτου -όπως και σε άλλους κλάδους- έγινε, ας είμαστε ρεαλιστές. Και οι παρενέργειες των lock down σε διάφορες χώρες θα είναι σοβαρές σε σχέση με το πώς θα λειτουργήσουν στο εξής πολλές μονάδες.

29 Μαρτίου 2020

Το μεγαλύτερο ίσως ελάττωμα των Ελλήνων είναι ότι δεν έχουμε μάθει να υπακούμε σε νόμους. Παρατηρώντας τον τρόπο οδήγησής μας, δεν προξενεί καμία εντύπωση το πώς αντιδρούμε μπροστά στην πανδημία του Covid-19. 

28 Μαρτίου 2020

Αυτό το Πάσχα είναι το χειρότερο για τους περισσότερους Έλληνες, τουλάχιστον, μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, καθόσον, ακόμη και σε άλλες δύσκολες πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά περιόδους των δεκαετιών που ακολούθησαν, κάτι τέτοιο σαν αυτό που βιώνουμε, σήμερα, δεν είχε συμβεί…

19 Μαρτίου 2020

Και προπάντων διατηρούμε την ψυχραιμία μας καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που να αλλάξει την καθημερινότητά μας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα.

20 Φεβρουαρίου 2020

Αλήθεια, τι θα γίνει με τους Έλληνες οδηγούς; Δεν υπάρχει μέρα που να μην κλείσει κάποιο ρεύμα του Κηφισού από χαζές καραμπόλες και συγκρούσεις μικρές ή μεγαλύτερες, που, σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν και τραυματισμούς.

6 Φεβρουαρίου 2020

Σας έχει τύχει ποτέ να βρείτε το αυτοκίνητο σας ελαφρά ή βαριά τρακαρισμένο στο σημείο όπου το είχατε σταθμεύσει; Αν ναι, τότε γνωρίζετε ποια είναι τα δυσάρεστα συναισθήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο, σε ισχυρές μάλιστα δόσεις. 

6 Φεβρουαρίου 2020

Σε τούτο το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας γίνεται μία διεξοδική ανάλυση των παραγόντων που καθιστούν το περιβάλλον στο οποίο ενυπάρχει η χώρα, ιδιαίτερα εύφλεκτο.

6 Φεβρουαρίου 2020

Μεγάλο το ενδιαφέρον, η περιέργεια και η προσμονή. Οι Αθηναίοι αναμένουν τα αποκαλυπτήρια της, για τέταρτη ή πέμπτη φορά, αναμορφωμένης πλατείας Ομονοίας.

5 Φεβρουαρίου 2020

Τον «Ειπωρχ» δεν τον γνωρίζαμε ιδιαίτερα.

5 Φεβρουαρίου 2020

Μια ομάδα συμβούλων αναλαμβάνουν κάθε ημέρα να ενημερώνουν τους υπουργούς τους για τα τρέχοντα θέματα.  Είναι λογικό οι υπουργοί να μην μπορούν να τα ξέρουν όλα αν δεν έχουν τις «ομάδες πληροφόρησης».

5 Φεβρουαρίου 2020

Δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος μιας σκληρής ρήξης, μιας άτακτης αποχώρησης των Βρετανών από την ΕΕ, έως το τέλος του έτους.