Είστε εδώ

WRC

WRC, ράλι Φινλανδίας: Με 5 Yaris WRC η Toyota

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για την επανεκκίνηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, όλα δείχνουν ότι τα πληρώματα θα ξανακαθίσουν στα bucket για τον αγώνα της Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου.

Βάση αρχικού προγράμματος προηγείται το ράλι Σαφάρι 16-19 Ιουλίου, αλλά ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή του. 

Στη Φινλανδία λοιπόν η Toyota Gazoo Racing δήλωσε 5 Yaris WRC με τους Οζιέ-Ινγκρασιά, Έβάνς-Μάρτιν, Ροβάνπερα-Χαλτούνεν και Κατσούτα-Μπάριτ, ενώ ένα ιδιωτικό Υaris WRC ίδιων προδιαγραφών θα οδηγήσει και ο Λάτβαλα. Θα έχει άραγε ο Φινλανδός τον Χανίνεν για συνοδηγό όπως στο ράλι Σουηδίας, που εγκατέλειψαν λόγω ηλεκτρικού προβλήματος. Να αναφέρουμε ότι ο Χανίνεν ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην εξέλιξη του Yaris WRC. 

Να σημειωθεί επίσης ότι τα τρία τελευταία χρόνια το Toyota Yaris WRC είναι αυτό που αντικρύζει πρώτο την καρό σημαία στο τερματισμό στο πρώην ράλι των 1000 λιμνών, νυν ράλι Φινλανδίας. 

Το 2017 με τους Λάπι-Φερμ και τα δύο τελευταία χρόνια με τους Τάνακ-Γερβέογια.

Για να δούμε πάλι Toyota στο πρώτο σκαλί του βάθρου θα πρέπει να γυρίσουμε τις σελίδες του ημερολογίου στο 1993, όταν κέρδισαν οι Κάνκουνεν-Γκριστ με Celica και το 1990 με τους Σάινθ-Μόγια με Celica, οι πρώτοι μη Σκανδιναβοί που κέρδισαν στην Φινλανδία. 

 Να αναφέρουμε και αυτό ότι στη Φινλανδία, λόγω Covid-19, απαγορεύονται συγκεντρώσεις με περισσότερα από 500 άτομα, μια απαγόρευση που θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.